Dnes
Teplota: 12.8 °C

Neděle, 08.09.2024Centrum Náchoda ožilo v sobotu 7. září Náchodskými Kuronskými slavnostmi

Centrum Náchoda ožilo v sobotu 7. září Náchodskými Kuronskými slavnostmi


Masarykovo náměstí se opět po roce stalo dějištěm tradičních slavností na počest Petra Birona, vévody Kuronského a Zaháňského.

Celodenní program nabídl vyžití pro děti i dospělé doplněný ukázkami tradičních řemesel a trhem s pestrou nabídkou. Velkému zájmu se těšila i hudební vystoupení na hlavním pódiu nebo v kostele sv. Vavřince, aktivity a soutěže pod taktovkou SVČ Déčko Náchod nebo komentované prohlídky v Muzeu Náchodska.

Koncert pro vévodu v kostele sv. Vavřince naprosto ovládli mladí sboristé Canto ZUŠ Náchod společně se svými hosty ze Španělska - pěveckým sborem Zaria a jako hlavní hvězda večera vystoupila a publikum řádně rozproudila Bára Basiková se skupinou Blue Cimbál.

Dalším zpestřením letošního programu byl elektrický vláček, který přepravoval návštěvníky z náměstí do areálu Státního zámku Náchod, kde zároveň probíhaly speciální prohlídky bez průvodce, dětské dílničky a tematická výstava.

Hosty slavností byly i delegace z partnerských měst - Bauska (Lotyšsko), Kudowa-Zdrój, Kłodzko a Polanica-Zdrój (Polsko), jejichž návštěvy si velmi vážíme.

Poděkování patří všem, kteří se podíleli na organizaci a přípravě, účinkujícím za skvělé výkony a trhovcům za účast. A hlavně vám všem, kteří jste přišli a vytvořili tak opět po roce příjemnou atmosféru pro přivítání vévody Kuronského s jeho družinou na náchodském panství.

Těšíme se na viděnou za rok při 19. ročníku Náchodských Kuronských slavností!

Foto:  Martin Hurdálek


Náchodské Kuronské slavnosti Náchodské Kuronské slavnosti

Náchodské Kuronské slavnosti Náchodské Kuronské slavnosti

Další v galerii 49

Další zprávy /