Dnes
Teplota: 11.1 °C

Pátek, 25.10.2024Den válečných veteránů 2024

Den válečných veteránů 2024


Ministerstvo obrany České republiky představilo novou podobu vlčího máku, který se tak stal jediným oficiálním symbolem podpory válečných veteránů a je zároveň garancí jediné sbírky v ČR, kde výtěžek jde prostřednictvím Vojenský fond solidarity na přímou pomoc vojákům, válečným veteránům a jejich blízkým, kteří se ocitli v těžké životní situaci.

Připnutím Vlčího máku České republiky v období 29. 10. a 11. 11. vyjádříte úctu a poděkování hrdinům, kteří od dob 1. světové války do současnosti položili životy za naši svobodu, stejně jako symbolicky podpoříte novodobé válečné veterány, kteří se od devadesátých let účastní zahraničních operacích.

Je nám velkou ctí, že se naše město stává jedním z prvních míst, kde můžete sbírku v její nové podobě podpořit. Sbírkové kasičky společně s Vlčími máky České republiky převzal dnes místostarosta Jan Čtvrtečka z rukou nprap. Marka Novotného z Odboru pro válečné veterány a válečné hroby Ministerstva obrany ČR.

Vlčí mák je možné získat ve třech podobách: tradiční uliční, speciální limitované a nově i digitální verzi (od 29. 10.) - www.digimak.cz.

V Náchodě jsou sbírkové kasičky pro podporu Dne válečných veteránů umístěny v Městské informační centrum Náchod na Masarykově náměstí a v Malých lázních Běloves.

Ať už si vyberete kteroukoliv zmíněnou verzi, vždy máte jistotu, že jste podpořili Vojenský fond solidarity, který může kdykoliv podat pomocnou ruku lidem, co svůj život spojili se službou vlasti.


Den válečných veteránů 2024 Den válečných veteránů 2024

Den válečných veteránů 2024 Den válečných veteránů 2024

Další v galerii 4

Další zprávy /