Dnes
Teplota: 17.0 °C

Pondělí, 09.03.2015Program JESSICA

Program JESSICA


Loga

 

Ministerstvo pro místní rozvoj požádalo jednotlivá města o spolupráci ve věci zjištění absorpční kapacity pro realizaci dalších projektů skrze finanční nástroj JESSICA.

 

Je uvažováno o možnosti uvolnění dalších finančních prostředků pro podporu bytových domů za stejných podmínek jako probíhá dosavadní podpora a to i v oblastech, které v současnosti nespadají do zón stanovených integrovanými plány rozvoje měst.

 

Bytový dům je pro účely programu JESSICA definován splněním následujících tří podmínek: více než polovina podlahové plochy bytového domu odpovídá požadavkům na trvalé bydlení a je k tomuto účelu určena, má nejméně čtyři samostatné byty, budova je zkolaudována jako bytový dům nebo dům s byty.

 

Zvýhodněný úvěr z finančního nástroje JESSICA je možné využít na financování investičních aktivit ve společných částech domů (např. zateplení, pořízení, modernizace a rekonstrukce technického vybavení, odstranění statických poruch, sanace základů a hydroizolace spodní stavby, rekonstrukce a modernizace balkonů, lodžií).

 

Více k finančnímu nástroji JESSICA naleznete na stránkách Státního fondu rozvoje bydlení a Komerční banky viz.

 

http://www.sfrb.cz/programy/program-jessica/

http://www.kb.cz/cs/firmy/firmy-s-obratem-pod-60-milionu/nizkourocene-uvery-pro-majitele-bytovych-domu-program-jessica.shtml

 

 

Pokud máte zájem využít finanční nástroj JESSICA, zašlete nezávazně tuto informaci společně s předpokládaným finančním objemu prací do 13. března 2015 Romaně Pichové, odbor investic a rozvoje města, e-mail: r.pichova@mestonachod.cz.

 


Ilustrační foto Ilustrační foto

Loga Loga

Další zprávy /