Dnes
Teplota: 14.5 °C

Úterý, 17.09.2024V Náchodě odvolán 2. a 3. stupeň povodňové aktivity 17.09.2024, 15:30

V Náchodě odvolán 2. a 3. stupeň povodňové aktivity  17.09.2024, 15:30


Stav hladiny i průtoku na řece Metuji na území města Náchoda od nedělního večera výrazně klesá, aktuální průtok je 11 m³/s a hladina v Metuji se nyní nachází pod úrovní 1. stupně povodňové aktivity. Proto byl dnes odvolán 2. a 3. stupeň povodňové aktivity.

Postupně budou sváženy pytle s pískem z míst, kam byly rozvezeny v průběhu víkendu pro případ potřeby.

Aktuálně přicházejí dotazy ohledně humanitární pomoci do míst, kde neměli takové štěstí jako my v Náchodě. Proto uvádíme následující:

Jak pomoci lidem v zasažených oblastech povodní?

Finanční pomoc je v tuto chvíli nejefektivnější způsob pomoci. Finanční dar můžete poskytnout prostřednictvím vyhlášených sbírek humanitárních organizací, např.:

V dnešní době je však důležité ověřit si, že peníze posíláte důvěryhodné organizaci a na ověřený účet!

Pomoci lze i přes potravinové banky.

Za město Náchod jsme nabídli pomoc také starostkám a starostům měst a obcí v regionu Náchodska, Broumovska a Jaroměřska.

Děkujeme všem, kteří nezištně po celou dobu pomáhali se zvládáním povodňové situace v Náchodě, zejména pak pracovníkům města pod vedením Michala Ungráda (kterým jsme dnes poděkovali osobně), dobrovolným hasičům, pracovníkům Technických služeb města Náchoda, strážníkům Městské policie Náchod, odboru životního prostředí, odboru školství a pracovníkům Správy přírodních zdrojů a lázní Běloves.

Velmi si vážíme také nabídek od všech občanů a dobrovolníků, kteří byli připraveni kdykoliv pomoci a často včas upozornili   na hrozící komplikace.


V Náchodě odvolán 2. a 3. stupeň povodňové aktivity V Náchodě odvolán 2. a 3. stupeň povodňové aktivity

V Náchodě odvolán 2. a 3. stupeň povodňové aktivity V Náchodě odvolán 2. a 3. stupeň povodňové aktivity

Další v galerii 3

Další zprávy /