Dnes
Teplota: 14.5 °C

Sobota, 14.09.2024Aktuální povodňová situace v Náchodě – 14.09.2024, 20:20

Aktuální povodňová situace v Náchodě – 14.09.2024, 20:20


Stav na řece Metuji při průtoku Náchodem má aktuálně stoupající tendenci, aktuální průtok je 26 m³/s a nachází se v 1. stupni povodňové aktivity.

S napětím nyní sledujeme vývoj na jejím horním toku, v Maršově nad Metují aktuálně dosahuje 2. povodňového stupně, a i nadále stoupá.

Proto během celého dne připravovali zaměstnanci města, kteří se v průběhu týdne starají o úklid města, pytle s pískem. Desítky pytlů jsou aktuálně rozváženy na vytipovaná místa ve městě a budou k dispozici obyvatelům, aby bylo možné v případě potřeby zabezpečit vstupy do domů a garáží. Díky zásobám pytlů a další dodávce v průběhu dnešního dne z Královéhradeckého kraje, jich zatím máme k dispozici dostatek.

Důležité upozornění:

Pytle jsou určeny pro případ potřeby, v tuto chvíli nehrozí bezprostřední nebezpečí náhlého vzestupu hladiny řeky a její vylití z břehů na území města Náchoda, nicméně v následujících hodinách to není vyloučeno. Proto jsou pytle s pískem rozmístěny v lokalitách, kde hrozí rozlití řeky při 20leté vodě, což odpovídá průtoku cca 76 m³/s.

Lokality:

📍Běloves - ul. U Zbrojnice

📍Ulice Za Vodou

📍Ulice K Tábořišti

📍V Náměrkách (u ČOV), V Ostrovech (u garáží)


Na náhlou změnu situace budou občané v jednotlivých lokalitách včas upozorněni - prostřednictvím Městské policie Náchod, městského rozhlasu a dalších informačních kanálů. Sledujte naše sociální sítě a www.mestonachod.cz.

Další informace:

ČEZ DISTRIBUCE - Na základě posledního vývoje poruchovosti dodávek elektrické energie v oblasti Královéhradeckého kraje jsme v okresech Trutnov a Náchod vyhlásili k 19:00 kalamitní stav. Posádky poruchové služby zajišťují opravy s přihlédnutím k bezpečnostní situaci na místě, prioritně od páteřních linek velmi vysokého napětí a vysokého napětí směrem k vedení nízkého napětí. Předpokládaný čas obnovení dodávek elektřiny můžete sledovat na www.cezdistribuce.cz.

OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE - humanitární jednotka OS ČČK Náchod je v pohotovosti a v případě potřeby připravena poskytnout nezbytnou pomoc.


Aktuální povodňová situace v Náchodě Aktuální povodňová situace v Náchodě

Aktuální povodňová situace v Náchodě Aktuální povodňová situace v Náchodě

Další v galerii 8

Další zprávy /