Dnes
Teplota: 14.5 °C

Sobota, 14.09.2024Aktuální povodňová situace v Náchodě

Aktuální povodňová situace v Náchodě


Na řece Metuji je v současnosti situace stabilní. Průtok dosahuje 10 m³/s, což je výrazně pod hranicí povodňového ohrožení, a zatím nebylo dosaženo ani 1. stupně povodňové aktivity.

Průběžně stav monitorujeme a probíhá také aktivní spolupráce mezi složkami integrovaného záchranného systému - HZS Královéhradeckého kraje, Policie ČR, včetně Povodí Labe, dobrovolných hasičů Hasiči Náchod, Královéhradecký kraj a příslušnými odbory města.

Máme připraveny prostředky pro rychlou reakci na případné rozvodnění řeky Metuje, které by odpovídalo přibližně 20leté vodě. Podle aktuálních modelů ČHMÚ by však průtoky neměly přesáhnout úroveň 10leté vody.

V případě dosažení 2. povodňového stupně bude okamžitě svolána povodňová komise města a přijmeme opatření k ochraně obyvatel a majetku.

Předpovědi pro Náchod se v posledních 48 hodinách několikrát změnily. Přesto, že se situace nyní nezhoršuje, zůstáváme v pohotovosti a monitorujeme také místní potoky a kritické oblasti, kde jsme v minulosti zaznamenali problémy.

Sledujte naše sociální sítě, www.mestonachod.cz, a v případě nutnosti využijeme také městský rozhlas.


Aktuální povodňová situace v Náchodě Aktuální povodňová situace v Náchodě

Aktuální povodňová situace v Náchodě Aktuální povodňová situace v Náchodě

Další v galerii 9

Další zprávy /