Dnes
Teplota: 14.5 °C

Pátek, 13.09.2024Informace k aktuálnímu vývoji počasí a bezpečnostním opatřením v Náchodě

Informace k aktuálnímu vývoji počasí a bezpečnostním opatřením v Náchodě


Vážení občané, vzhledem k aktuálnímu vývoji počasí a varování před extrémními srážkami a silným větrem proběhlo dnes pracovní setkání vedení města Náchoda se zástupci všech dotčených organizací a odborů města.

Na schůzce se sešli zástupci dobrovolných hasičů, městské policie, technických služeb a dalších složek, aby koordinovali potřebná opatření a zajistili ochranu obyvatel i majetku.

Přijatá opatření:

  • Městská povodňová komise je v pohotovosti a je připravena zasáhnout, pokud by došlo ke zhoršení situace na 3. stupeň povodňové aktivity.
  • Dobrovolní hasiči jsou připraveni zasáhnout v případě potřeby, včetně odstranění popadaných stromů a větví.
  • Technické služby Náchod prováděly během celého týdne preventivní čištění kanalizačních vpustí a jsou připraveny zasáhnout v případě potřeby, mají k dispozici pytle s pískem, které budou připraveny pro kritická místa.

Doporučení pro občany: Vzhledem k nepříznivé předpovědi vás prosíme, abyste byli o nadcházejícím víkendu obezřetní a vyvarovali se zbytečného pobytu v parcích a v blízkosti stromů. I když město pravidelně provádí kontrolu a prořezávky stromů, může dojít k pádu větví či celých stromů při extrémním počasí.

V případě potřeby nás můžete kontaktovat na dispečinku městské policie: 739 548 951.

Děkujeme za vaši spolupráci a přejeme bezpečný víkend.


ilustrační foto ilustrační foto

Další zprávy /