Dnes
Teplota: 34.0 °C

Pátek, 09.08.2024Náchod získá dotaci na novou tenisovou halu

Náchod získá dotaci na novou tenisovou halu


S velkou radostí oznamujeme, že městem Náchod podaná žádost o dotaci na projekt „Novostavba tenisové haly a stavební úpravy tenisového areálu v Náchodě-Bělovsi" je navržena k financování z národních zdrojů v rámci programu Regionální sportovní infrastruktura 2020-2026. Předpokládaná dotace činí téměř 29 milionů korun. Tento projekt, jehož celkové náklady jsou 42,5 milionů korun, bude velkým přínosem nejen pro město, ale i pro celý region.

Po prvotních neúspěších s naší žádosti o dotaci jsme se díky rozhodnutí Národní sportovní agentury (NSA) a její podpoře financování stavby tenisové haly v Náchodě dočkali. „Jsem nesmírně potěšen, že jsme po vynaloženém úsilí s žádostí o dotaci uspěli. Rád bych poděkoval Národní sportovní agentuře za podporu naší žádosti a poděkování patří také hejtmanovi Královéhradeckého kraje Martinu Červíčkovi, za podporu při její administraci. Tento projekt je pro Náchod velkým krokem vpřed a nemohu se dočkat, až se nová tenisová hala otevře našim malým i velkým sportovcům," uvedl starosta Jan Birke.

Aktuální stav stavby

Stavba nové tenisové haly, jejíž výstavba byla zahájena v dubnu letošního roku, pokračuje v současné době dle plánu. Jsou dokončeny veškeré přípravné práce, které zahrnovaly odstranění původních prvků tenisových kurtů a provedení výkopových prací pro uložení infrastruktury.

Nyní probíhají zednické práce na soklové části haly, které již vytvářejí obvod budoucího objektu. V průběhu srpna se očekává zahájení montáže a osazení nové ocelové rámové konstrukce haly včetně zastřešení a opláštění.

Současně probíhají také stavební úpravy stávajícího zázemí tenisového areálu, včetně modernizace šaten a sociálního zázemí. Příprava okolních ploch pro nové venkovní tenisové kurty je také v plném proudu.

Nová tenisová hala v Náchodě-Bělovsi se stane důležitým sportovním centrem nejen pro místní sportovce, ale i pro celé široké okolí. Tento projekt je dalším krokem v rozvoji sportovní infrastruktury v regionu a nabídne další možnosti sportovního vyžití. Hala bude sloužit jak mladým sportovcům a tenisovému klubu, tak veřejnosti.

Děkujeme všem, kteří se na tomto úspěchu podíleli, a těšíme se, že budeme moci brzy otevřít moderní sportovní zázemí, které bude sloužit dalším generacím sportovců.

Dokončení stavby je plánováno na jaře 2025.

Informace o zahájení stavby zde:


Náchod získá dotaci na novou tenisovou halu Náchod získá dotaci na novou tenisovou halu

Náchod získá dotaci na novou tenisovou halu Náchod získá dotaci na novou tenisovou halu

Další v galerii 7

Další zprávy /