Dnes
Teplota: 8.9 °C

Sobota, 28.09.2024100 let Fotoklubu Náchod

100 let Fotoklubu Náchod


V pátek 27. září 2024 oslavil sté výročí od svého založení Fotoklub Náchod (1924-2024).

První blahopřání tomuto významnému náchodskému spolku proběhlo v obřadní síni náchodské radnice, kde starosta Jan Birke a místostarostové Jan Čtvrtečka, František Majer a Milan Vik, popřáli všem členům do dalších let především „krásné" fotografie, radost z tvorby a spoustu dalších pokračovatelů, tak aby si zase za sto let mohli připomenout další bohatou historii.

Následoval program ve Spolkovém domě za účasti mnoha příznivců a podporovatelů, během kterého starosta Jan Birke a předseda Fotoklubu Náchod Petr Šulc slavnostně pokřtili publikaci mapující 100 let existence tohoto spolku. Kniha zachycuje dlouhou životní cestu, spojenou s počiny a úspěchy jednotlivých členů klubu, kteří se během sto let nesmazatelně zapsali do historie spolku i města Náchoda.

Jsme nesmírně hrdí, že město Náchod může být partnerem spolku, který mimo jiné pečuje o zachování historie našeho města ve fotografiích. Neuvěřitelná stoletá tradice existence „náchodských fotografů" nás utvrzuje v tom, že podpora vložená do spolkové činnosti se vyplácí. Velké poděkování patří všem současným i bývalým členům.

Vše nejlepší ke 100. narozeninám!


100 let Fotoklubu Náchod 100 let Fotoklubu Náchod

100 let Fotoklubu Náchod 100 let Fotoklubu Náchod

Další v galerii 28

Další zprávy /