Dnes
Teplota: 20.6 °C

Čtvrtek, 04.07.2024Slavíme i v ulicích města – Náchod 770 & Fotoklub Náchod 100

Slavíme i v ulicích města – Náchod 770 & Fotoklub Náchod 100


Na celkem osmnácti zastaveních jsou připraveny výstavní panely s historickými fotografiemi a dalšími zajímavými dokumenty týkající se daného místa. Výstava je určena všem, bez ohledu na věk. I ti největší pamětníci budou zcela jistě některými snímky překvapeni.

Jednotlivá zastavení jsou „rozmístěna" po celém městě a je možné je navštívit jednotlivě, netvoří žádnou návaznost. Těm z vás, kteří by si chtěli udělat „plnohodnotnou procházku časem", doporučujeme sledovat číslování zastavení v přiložené mapce. Jedná se o okruh, který  začíná i končí na Masarykově náměstí, kde najdete také Městské informační centrum Náchod. Zde si můžete vyzvednout mapku procházky a získat další informace.

„Plnohodnotnou procházku časem" doporučujeme plánovat jako celodenní výlet - jedná se o přibližně 14 km dlouhou cestu (zastavení 1-17). V případě, že by vám i toto bylo málo, přidejte si i 18. zastavení na Jiráskově turistické chatě na Dobrošově. V tomto případě se můžete těšit na 16 km dlouhou cestu, navíc se značným převýšením.

Po dokončení instalace všech posledních panelů začátkem tohoto týdne zahájili symbolicky dnes odpoledne kompletní výstavu členové Fotoklubu Náchod společně se starostou Janem Birke a místostarostou Milanem Vikem.

Velké poděkování patří členům Fotoklubu Náchod za mimořádné zpracování nápadu, který vzešel ze společných příprav oslav „770" ve spolupráci se všemi náchodskými institucemi a spolky!

Všem Náchoďákům a návštěvníkům našeho města přejeme příjemnou procházku časem!

Pozor ještě soutěž!

Kdo najde na dvou panelech kurátora procházky časem Romana Ungera (člena Fotoklubu Náchod) do konce prázdnin, bude zařazen do slosování o věcnou cenu.

Vaše odpovědi zasílejte e-mailem na adresu: j.spacek@mestonachod.cz

#Náchod770 #FotoklubNáchod100 #oslavmetospolečně

Kompletní foto ke stažení zde: Procházka časem - foto


Slavíme i v ulicích města – Náchod 770 & Fotoklub Náchod 100   Slavíme i v ulicích města – Náchod 770 & Fotoklub Náchod 100

Slavíme i v ulicích města – Náchod 770 & Fotoklub Náchod 100   Slavíme i v ulicích města – Náchod 770 & Fotoklub Náchod 100

Další v galerii 5

Další zprávy /