Dnes
Teplota: 9.5 °C

Pátek, 03.04.2015Nová služba občanům Náchoda

Nová služba občanům Náchoda


 

Město Náchod připravilo v letošním roce pro občany rozšíření služeb sběru a svozu odpadů, které vznikají při údržbě zahradní zeleně. V jarních a podzimních měsících bude na vybraných stanovištích přistaven velkoobjemový kontejner s obsluhou, kam budou moci občané odkládat rostlinný velkoobjemový odpad ze zahrad, tj. ořezané větve, listí, posečenou trávu atd. Místa a časy přistavení jsou uvedeny v Harmonogramu svozu odpadu pro rok 2015 (viz. příloha), který je zveřejněn na webových stránkách města. Kontejner bude na místě přistaven v určený čas a zdrží se zhruba 30 minut. V případě, že dojde k naplnění kontejneru dříve, bude odvezen i před uplynutím této doby.

            Občané, kteří budou chtít tuto službu využít, musejí v určenou dobu předat odpad přímo obsluze kontejneru a řídit se jejími pokyny, je zakázáno odpad vysypat na stanovišti mimo kontejner a mimo dobu určenou ke sběru. Sběrná stanoviště budou kontrolována a takové jednání bude postihováno pokutou. Při předávání odpadů obsluze občané neplatí žádné další poplatky, sběr a svoz objemných rostlinných odpadů je hrazen z místního poplatku za provoz systému nakládání s komunálním odpadem na území města Náchoda. V rámci této služby mohou občané předávat pouze rostlinný velkoobjemový odpad ze zahrad, jiný velkoobjemový odpad (nábytek, elektroodpad, stavební odpad atd.) nebude obsluhou přijímán, neboť svoz těchto odpadů je pravidelně zajišťován v dubnu a říjnu.

            Město Náchod vyzývá své občany, aby při využívání služby zachovávali pořádek a pravidla slušného chování. Kontejner bude během jara i podzimu na každém z určených stanovišť přistaven šestkrát za sebou v intervalu jednou za čtrnáct dnů, takže by se mělo dostat na každého. Samozřejmě zůstává zachována možnost předání odpadu přímo na sběrném dvoře města Náchoda. Případné další informace podají pracovníci odboru životního prostředí - tel. 491 405 463.


Přílohy:

Svoz větví     (3303_840111342.xls / 0,01 MB)

il il

Další zprávy /