Dnes
Teplota: 12.8 °C

Pondělí, 02.09.2024Úprava křižovatky ulic Kostelecké a Tylovy a oprava komunikace v ulici Tylova

Úprava křižovatky ulic Kostelecké a Tylovy a oprava komunikace v ulici Tylova


Od úterý 3. 9. 2024 budou probíhat stavební práce na úpravě a změně dispozice nároží křižovatky ulic Kostelecké a Tylovy tak, aby byl zajištěn lepší průjezd pro autobusovou linku MHD.

Současně proběhne obnova a oprava vozovky místní komunikace v ulici Tylova včetně provedení zámkové dlažby vybraných úseků chodníků.

Práce, které bude provádět firma SILVAGRO, s.r.o., Zábrodí, budou probíhat za úplné uzavírky a budou rozděleny na dvě etapy.

V období od 2. 9. do 31. 10. 2024 dojde několikrát k úplné uzavírce části místní komunikace ulice Tylova.

Objízdná trasa je vedena po silnici I/14 ulice Plhovská - po místní komunikaci ulice Za Teplárnou - po silnici III/303 4 ulice Borská - a to obousměrně.

Práce, které bude provádět firma Silvagro, s.r.o., Zábrodí, budou probíhat do 31. 10. 2024 a budou rozděleny na dvě etapy.

První etapa se týká horního úseku ul. Tylova od křižovatky s ul. Borská a Za Kapličkou po začátek Plhovského náměstí, kde dojde k frézování komunikace za úplné uzavírky horního úseku. Po odfrézování komunikace bude následně umožněn částečný průjezd (pozor průjezd stavbou). Během první etapy bude zachován provoz na Plhovském náměstí i vjezd do ul. Pod Kalvárií.

Druhá etapa se bude týkat spodního úseku ul. Tylova od křižovatky s ul. Kostelecká až po odbočku do ul. Pod Kapličkou. V rámci této etapy dojde k odfrézování povrchu komunikace, opravě chodníků a úpravě křižovatky s ul. Kostelecká. Při frézování spodního úseku dojde k úplné uzavírce ul. Tylova a následně bude opět umožněn částečný průjezd. K poslední uzavírce dojde v závěru prací při pokládce nového asfaltové povrchu v ul. Tylova.

V období úplných uzavírek (vždy cca 2-3 dny) je stanovena objízdná trasa po silnici I/14 ulice Plhovská po místní komunikaci ulice Za Teplárnou po silnici III/303 4 ulice Borská, a to obousměrně.

Uzavírka se dotkne i provozu linkové autobusové dopravy na licencích 645121 (CDS s.r.o. Náchod)

Zastávka Náchod-Plhov NEBUDE v této době obsluhována a bude vytvořen výlukový jízdní řád. Důležitou informací hlavně pro školáky je, že při cestě do školy (ZŠ Náchod-Plhov) ve směru z Pavlišova a Babí, je třeba vystoupit na zastávce Za Kapličkou a zbytek cesty dojít pěšky po chodníku v ul. Tylova.

Po dobu stavby je umožněno pro místní obyvatele parkování na vyznačené zpevněné ploše v bývalém areálu TEPNA. Při parkování, prosíme, využijte vjezdu z ul. Za Továrnou.

Aktuální informace o dopravních omezeních budou zveřejňovány průběžně. Sledujte nás!


Přílohy:

PÚP_Tylova_Náchod_Silvagro     (9705_8372201551.pdf / 7,82 MB)
ÚU_a_ZUK_Tylova_Náchod_Silvagro     (9705_8002201612.pdf / 2,51 MB)

ilustrační foto ilustrační foto

Další zprávy /