Dnes
Teplota: 22.4 °C

Úterý, 21.05.2024Zahájení provozu úsekového radaru ve Velkých Petrovicích

Zahájení provozu úsekového radaru ve Velkých Petrovicích


Náchod, 21. května 2024 - Na Náchodsku přibude další úsekový radar pro měření rychlosti.

Nově bude sledovat rychlost projíždějících vozidel ve Velkých Petrovicích, tedy na hlavním silničním tahu mezi Hronovem a Broumovem. Kamery již byly nainstalovány, zkalibrováno a je připraveno k plnému provozu. Zaznamenávání přestupků bude zahájeno 27.05.2024.

Měření rychlosti bude provádět Městská policie Náchod na základě veřejnoprávní smlouvy mezi městem Náchod a obcí Velké Petrovice. Toto opatření je odpovědí na dlouhodobé požadavky místních obyvatel, kteří usilovali o zvýšení bezpečnosti na této frekventované silnici.

Na žádost obyvatel Velkých Petrovic a po dohodě s představiteli obce bylo v první fázi provedeno měření, které potvrdilo velmi časté a mnohdy i výrazné překračování rychlosti v tomto úseku.

Pro představu - jen za měsíc duben překročilo rychlost v měřeném úseku více než 18 tisíc vozidel, z toho téměř 50 řidičů dokonce jelo rychlostí vyšší než 116 km/hod.

Úsekové měření, jehož administraci budou zajišťovat pracovníci Městského úřadu v Náchodě, bude proto v nejbližších dnech spuštěno do ostrého provozu. Věříme, že toto opatření výrazně přispěje ke zvýšení bezpečnosti na hlavní komunikaci mezi Hronovem a Policí nad Metují a zajistí klidnější a bezpečnější prostředí pro místní obyvatele i projíždějící řidiče.


Zahájení provozu úsekového radaru ve Velkých Petrovicích Zahájení provozu úsekového radaru ve Velkých Petrovicích

Zahájení provozu úsekového radaru ve Velkých Petrovicích Zahájení provozu úsekového radaru ve Velkých Petrovicích

Další v galerii 5

Další zprávy /