Dnes
Teplota: 11.4 °C

Čtvrtek, 14.03.2024Nové záhony cibulovin v Náchodě

Nové záhony cibulovin v Náchodě


Město Náchod připravilo pro občany další květinové záhony s cibulovinami.

V loňském roce na podzim došlo ke strojní výsadbě cibulovin u bytového domu naproti nádraží a v parku před soudem. U nádraží byl vytvořen záhon ze žlutě, bíle a fialově kvetoucích krokusů a u soudu jsou vysazeny bílé a fialové krokusy doplněné o modré, bílé a žluté hyacinty. Do trávníků se vysadilo více než 15 000 cibulek. S brzkým nástupem jara už krokusy rozkvétají, a proto bychom vás chtěli na nové výsadby cibulovin upozornit.

Po odkvětu krokusů bude třeba vyčkat než listy rostlin zcela zežloutnou, cibule tak naberou dostatek živin pro kvetení v dalším roce, a teprve poté se plocha výsadeb poseče společně s trávníkem.

Věříme, že nově připravené plochy cibulovin vás potěší.

Byli bychom rádi kdyby vynaložené úsilí a peníze do zkrášlení veřejných prostranství nebyly investovány zbytečně a nedocházelo k poškozování záhonů. Rádi bychom proto požádali pejskaře, aby mezi výsadby nepouštěli své psí mazlíčky. Bohužel jsme se s tím již i u nových výsadeb setkali, květy a mnohdy i drobné cibulky jsou tak ničeny.

Už nyní se můžete těšit i na letničkové záhony z přímého výsevu.  Kromě stávajících míst bude nově oset okraj chodníku v lokalitě Pod Montací.

 

 


Nové záhony cibulovin v Náchodě Nové záhony cibulovin v Náchodě

Nové záhony cibulovin v Náchodě Nové záhony cibulovin v Náchodě

Další v galerii 6

Další zprávy /