Dnes
Teplota: 14.2 °C

Pátek, 28.10.2022Oslava vzniku samostatného Československého státu v Náchodě

Oslava vzniku samostatného Československého státu v Náchodě


Vznik samostatného Československého státu si dnes dopoledne připomněli již tradičně zástupci města Náchoda ve spolupráci s náchodskými Sokoly a členy Klubu vojenské historie Náchod.

Pietní akt za účasti náchodských skautů a široké veřejnosti zahájili projevem před náchodskou budovou Sokolovny představitelé Sokola a za město Náchod místostarosta Jan Čtvrtečka (JAN BIRKE PRO NÁCHOD). Poté společně s místostarostou Františkem Majerem (ODS, STAN, VČ) a zastupiteli Martinem Tesařem (JAN BIRKE PRO NÁCHOD) a Petrem Jiráskem (JAN BIRKE PRO NÁCHOD) položili květinu u památníku padlým legionářům a náchodským sokolům.

Dalším pietním místem byla busta T. G. Masaryka na budově radnice na Masarykově náměstí.

Důstojným zakončením oslav 104. výročí vzniku samostatného Československého státu bylo položení květin u pomníku obětem 1. a 2. světové války v Bělovsi, kde nechyběla čestná salva v podání členů jednotky Klubu vojenské historie Náchod.

Všichni přítomní se shodli na tom, jek je důležité si připomínat význam 28. října. Demokracie, svoboda, nezávislost, vlastenectví, domov a svrchovanost, které jsou dnes pro mnohé samozřejmostí, nezískal náš národ bez obětí a státní svátek, kdy slavíme vznik samostatného Československého státu, je příležitostí vzdát hold všem, kteří v boji za tyto hodnoty položili život.

Děkujeme všem přítomným, kteří se slavnostního setkání a uctění významu tohoto státního svátku zúčastnili.

Krásný sváteční den!

 

Fotografie ke stažení zde: https://www.uschovna.cz/zasilka/EBG6I6EGT4C7PANV-HUK

 

 


Oslava vzniku samostatného Československého státu v Náchodě Oslava vzniku samostatného Československého státu v Náchodě

Oslava vzniku samostatného Československého státu v Náchodě Oslava vzniku samostatného Československého státu v Náchodě

Další v galerii 3

Další zprávy /