Dnes
Teplota: 11.5 °C

Pátek, 20.10.2017Budova náchodské radnice má novou střechu

Budova náchodské radnice má novou střechu


V květnu letošního roku byla zahájena oprava krovů a výměna střešní krytiny vizuálně v původním stylu na objektu náchodské radnice čp. 40. Opravy za téměř 3,2 mil. Kč, které prováděla firma Lestav, spol. s r.o. ze Dvora Králové n. L., byly dokončeny koncem září.

V rámci stavebních prací byla měněna eternitová krytina nad hlavní částí objektu radnice včetně části bednění a provedeno nové laťování a oplechování. Dále byla provedena stabilizace konstrukce krovu. Stávající i nové dřevěné prvky jsou opatřeny nástřiky proti dřevokazným škůdcům, plísním a houbám. Navazující konstrukce (atika, komínová tělesa, římsy) byly opraveny v nutném rozsahu, tzn. oprava (přespárování) zdiva, omítky a sanace.

Krytina pro hlavní část objektu se sedlovou střechou je provedena z pálené krytiny v provedení glazura Amadeus červená.

Královéhradecký kraj na tuto akci realizovanou v rámci projektu s názvem „Oprava střechy radnice, Masarykovo náměstí 40, Náchod", evidovaného pod číslem 16KPG02-0065 poskytl v rámci Programu Obnova památkového fondu na území Královéhradeckého kraje - 16KPG02 dotaci ve výši 185 000 Kč. V rámci dotace MKČR z Programu regenerace MPR a MPZ obdrží Město Náchod na akci příspěvek ve výši 452 000 Kč.


Budova náchodské radnice má novou střechu Budova náchodské radnice má novou střechu

Budova náchodské radnice má novou střechu Budova náchodské radnice má novou střechu

Další zprávy /