Dnes
Teplota: 30.7 °C

Úterý, 26.09.2023Slavnostní ukončení lázeňské sezóny

Slavnostní ukončení lázeňské sezóny


V neděli 24. září 2023 se v Kudově-Zdrój uskutečnilo slavnostní ukončení lázeňské sezóny, které je součástí úspěšně zrealizovaného česko-polského projektu AQUA MINERALIS GLACENSIS podpořeného z programu INTERREG V-A Česká republika - Polsko 2014-2020, jehož hlavním cílem bylo vytvoření česko-polského lázeňského okruhu využívajícího potenciálu unikátních minerálních vod. Partnery projektu byla města Náchod, Hronov, Kudowa-Zdrój a Duszniki-Zdrój. Z projektu byly realizovány: Vila Komenský v Malých lázních v Bělovsi, park Aloise Jiráska-Hronov, park Frederika Chopina v Duszniky-Zdrój a lázeňský park v Kudowa-Zdrój.

V květnu letošního roku byla realizace celého projektu ukončena a začalo pětileté období jeho udržitelnosti. Součástí je mimo jiné i každoroční otevření a ukončení lázeňské sezóny.

V neděli 24. 9. se proto opět sešli představitelé všech měst a společně ukončili letošní lázeňskou sezonu, tentokrát v Kudowa-Zdrój. Veřejnost měla příležitost se také zúčastnit běhů lázeňským parkem, které byly připraveny pro děti i dospělé.

 

Projekt byl podpořen z Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko v období 2014 - 2020 a jeho realizace trvala od podání žádosti o dotaci v roce 2016 do přijetí poslední části dotačních prostředků bezmála osm let.

 

Loga


Slavnostní ukončení lázeňské sezóny Slavnostní ukončení lázeňské sezóny

Slavnostní ukončení lázeňské sezóny Slavnostní ukončení lázeňské sezóny

Další v galerii 5

Další zprávy /