Dnes
Teplota: 5.0 °C

Pondělí, 20.12.2021Betlémské světlo v Náchodě

Betlémské světlo v Náchodě


Již po třiatřicáté dorazí do Náchoda plamínek, jež je pro mnohé neodmyslitelnou součástí Vánoc - Betlémské světlo. Symbol míru a přátelství v podobě onoho plamínku doputoval 12. prosince do České republiky. Na rakouských hranicích jej převzali čeští skauti a skautky, kteří ho v sobotu 18. prosince rozvezou po celé republice.

V sobotu 18. 12. po poledni dovezli naše skautky plamínek do Náchoda a následně světlo putovalo do Broumova.

Předávání světla proběhne na 5 místech v Náchodě, čímž chceme zamezit shromažďování více osob na jednom místě. První možnost odnést si Betlémské světlo bude ve středu 22. 12. v čase 17:00-17:30 na následujících pozicích:

  • Nádraží ČD u informační tabule
  • Na Masarykově náměstí před farou
  • Park před Jiráskovým gymnáziem
  • Dětské hřiště za supermarketem Albert na Pražské (naproti plaveckému bazénu)
  • Škola ve Starém Městě

Na každém místě připraví náchodští skauti a skautky lucernu, ze které bude možnost si bezkontaktně připálit světýlko. Žádáme, aby si zájemci vybírali místo co nejblíže svému bydlišti. Využijme rovnoměrně celý časový úsek a kolem lucerny s Betlémským světlem se nezdržujte. Taktéž žádáme o dodržování platných protiepidemických opatření.

Světýlko bude možné si převzít i v pátek 24. prosince od 15:00 do 16:30 na Masarykově náměstí před kostelem sv. Vavřince.

Bohužel, stejně jako minulý rok, kvůli nepříznivým epidemickým podmínkám neproběhne tradiční průvod z nádraží na náměstí. Přestože neponeseme světlo ani do domovů důchodců, náchodští skauti a skautky na babičky a dědy v domovech myslí. Připravujeme pro ně balíčky s perníčky a přáníčky, které domovům předáme.

Ve Velkém Poříčí budou skauti rozdávat světlo ve středu 22. prosince od 18:15 během koncertu v místním kostele Navštívení Panny Marie.

Hronovští skauti s Betlémským světlem zavítají na náměstí ve čtvrtek 24. prosince od 17:30 do 17:50. Končit budou průvodem ke kostelu.

Všem občanům města Náchoda přejeme krásné svátky, a především hodně zdraví do nového roku.

Za Junák - český skaut, středisko Náchod, z.s.

Daniel Vachek

Mediální zpravodaj střediska

 

 


Betlémské světlo v Náchodě Betlémské světlo v Náchodě

Betlémské světlo v Náchodě Betlémské světlo v Náchodě

Další zprávy /