Dnes
Teplota: 10.0 °C

MIREK BRÁT: SLADKO-SLANÉ „MAGICKÉ HLUBINY“

Malé lázně Běloves Náchod


22.02.2024 v 18:00
Vstupné: ZDARMA

Zveme vás na přednášku Mirka Bráta s názvem SLADKO SLANÉ „MAGICKÉ HLUBINY", která proběhne ve čtvrtek 22. února 2024 od 18:00 v prostorech infocentra v Malých lázních v Náchodě-Bělovsi (1. patro Vily Komenský).


Přednáška vás zavede pod hladinu tuzemských sladkých vod i do řady zahraničních lokalit. Prostřednictvím promítaných fotografií a doprovodného slova nahlédnete do života obyvatel zatopených písníků, jezer, řek i moří. Autor - sportovní potápěč a podvodní fotograf se již dlouhou dobu věnuje prezentaci vodního prostředí formou časopiseckých článků i publikací knižního projektu Mare Nostrum - Naše moře. Tato ucelená knižní série čítá nyní již šest svazků. Fotografie a témata představená na přednášce budou obsahem připravované nové knihy. Do jakých sladko-slaných „magických hlubin" se na přednášce ponoříme? Ze sladkých vod to bude potápění v lokalitách Čech i sousedního Polska: písníky na Pardubicku, jezírko v Adršpachu, řeka Jizera v Krkonoších antropogenní jezera Most, Milada a Medard, písník u polského Křešova. Čeká na vás i pohled pod hladinu Dunaje - a to přímo v rakouské metropoli Vídni. Zavítáme také na Slovensko k jezerům u města Senec. Nahlédneme též pod hladinu řeky Una v Bosně a Hercegovině. Jaké mořské lokality Mirek Brát představí? Bude se jednat například o dalmatské ostrovy Hvar a Mljet. Z Jaderského moře se dále přesuneme na portugalský ostrov Madeiru. Vrátíme se zpět do Středomoří, abychom navštívili řecký ostrov Kréta. S malou zastávkou na maloasijském pobřeží Turecka zakončíme naše putování ve vodách Rudého moře v Egyptě.


Součástí přednášky bude i ukázka základního vybavení sportovního potápěče a představení doposud vyšlých publikací knižního projektu Mare Nostrum.


Vstup je ZDARMA.



Přílohy:

Plakát     (37075_6641595535.jpg / 0,5 MB)