Dnes
Teplota: 6.4 °C

Pondělí, 29.06.2020Nové parkourové hřiště v Náchodě

Nové parkourové hřiště v Náchodě


Od tohoto týdne mají milovníci parkouru k dispozici novou plochu pro sportování v místě stávajícího hřiště na Roudném v lokalitě v místě křižovatky ulic Bezručova a Praizlerova.

V pátek 26. června odpoledne jej symbolicky otevřeli pro veřejnost představitelé města - starosta Jan Birke a místostarostové Jan Čtvrtečka a Pavla Maršíková a zástupci odboru investic a rozvoje města společně se zástupci oddílů, které jej budou pravidelně užívat. Hřiště pro parkour budou využívat právě kroužky ze Střediska volného času Déčko a z dětského klubu HOPSÁČEK a samozřejmě všichni vyznavači tohoto sportu. 

„Je to první hřiště tohoto druhu v regionu. Milovníci parkouru neskrývají nadšení a já musím říct, že zase žasnu nad všemi těmi cviky, které dokážou a které lze na překážkách provozovat," uvedl starosta Jan Birke.

„V areálu je k dispozici také sestava na workout, posilovací venkovní stroje, kurt na tenis nebo volejbal s umělým povrchem a dětský koutek," upřesnil místostarosta Jan Čtvrtečka a dodal: „Těším se, že místní parkouristé uspořádají brzy jam neboli sraz parkouristů. To je nejen zajímavá příležitost pro diváky, ale i možnost poznat nové přátelé a inspirovat se v tréninku parkouru".

Tento sportovní areál využívají sportovci všech věkových kategorií, včetně dětí z přilehlých školek a hřiště je volně přístupné pro veřejnost.

Výstavba probíhala od začátku května do poloviny července a zhotovitelem této investice za 1,5 mil. Kč je firma Hřiště cz, s.r.o., Brno.

 

A co je to vlastně parkour?

Parkour je svobodný sport. Cílem je dokonalost, efektivita a plynulost pohybu v přirozeném prostředí.

Posiluje fyzickou i duševní zdatnost člověka. Vede k sebepoznání a uvědomění, učí překonávat strach a respektovat možnosti své i okolní.

 

Hřiště vychází ze svobodné filozofie parkouru a vzniklo ve spolupráci s aktivními parkouristy. Vyhovuje tréninkovým potřebám začátečníků i zdatných parkouristů a nabízí variabilní systém překážek, hrazd a stěn. Používá materiály, které věrně simulují skutečné městské prostředí, překážky poskytují reálnou odezvu a obsahuje kombinovatelné stěnové a trubkové prvky i nízké nášlapy pro přízemní trénink přesnosti. Povrch je vysoce odolný vůči působení klimatu i běžnému vandalismu, je nehořlavý. Certifikováno dle ČSN EN 16899 „Vybavení pro sport a rekreaci - Vybavení pro parkour". 

 

Do modernizace sportovního areálu v lokalitě na Roudném investuje město Náchod již od roku 2017 za přispění Nadace ČEZ.

http://www.mestonachod.cz/zpravodajstvi/zpravodajstvi-detail.asp?id=5521


Nové parkourové hřiště v Náchodě Nové parkourové hřiště v Náchodě

Nové parkourové hřiště v Náchodě Nové parkourové hřiště v Náchodě

Další v galerii 7

Další zprávy /