Dnes
Teplota: 26.9 °C

Čtvrtek, 13.06.2024Podruhé znovu euforie

Podruhé znovu euforie


Opět po roce se náchodští mladíci ročníku 2015 dostali mezi nejlepších 24 týmů na republikové finále Planeo Cupu, které se tentokrát odehrálo v nedalekých Lázních Bohdaneč.

Nesmírně těžké boje nás čekaly už v kvalifikaci, kde v Přelouči z 8 týmů postupovaly pouze nejlepší 3 týmy a věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Proto jsme se celý půlrok na tento důležitý den naplno připravovali a stálo to spoustu práce. Nakonec se ukázalo, že to byla správná cesta. Společně s námi se ještě kvalifikovaly Nemošice a domácí Lázně Bohdaneč, pro týmy jako Přelouč, Pardubice, Hradec Králové a další místo bohužel nezbylo

Ale pěkně od začátku. Veškerá příprava na turnaj pro nás začala už v pátek, kdy jsme se nastěhovali do kempu Čochtan, který se nachází zhruba 2 km od dějiště samotného turnaje. Ubytování v chatkách mělo své kouzlo a je zřejmé, že na to budeme všichni hodně dlouho vzpomínat. V sobotu na nás ve skupinách čekal asi největší favorit celého turnaje - pražská Sparta.

Vstup do utkání se nám nepovedl podle představ, ospalá a nedůrazná hra z naší strany se nakonec podepsala na konečném výsledku, který byl pro nás až příliš krutý a přišla prohra 1:9.  Druhý zápas a nám hodně známý Uničov. My určujeme tempo hry a celého zápasu a vítězíme vysoko 7:1. Další zápas a zvučné jméno - Zbrojovka Brno, velké obavy, ale světe div se, naší chlapci dominují, připisují si druhou výhru a výsledek se zastavil až na konečných 8:2. Zbývají dva zápasy a přichází opět známý soupeř - Slovan Velvary, skvělá hra našeho týmu a otevřená střelnice 11:3 hovoří za vše. Poslední zápas ve skupině - čekají nás domácí a my víme, že nesmíme prohrát a budeme společně se Spartou Praha ve zlaté skupině. V průběhu zápasu prohráváme 1:3, infarktové chvíle přicházejí, jenže nás žene dopředu nespočetná parta rodičů, která doslova vytvořila domácí prostředí a my dvě minuty před koncem vyrovnáváme na konečných 3:3.

Po roce opět nebude chybět FK Náchod ve zlaté skupině. Vypukla obrovská radost rodičů a dětí, která se nedá ani popsat, neskutečná euforie, došlo i na slzy štěstí a popravdě nikdo z nás nečekal, že zrovna my se Spartou Praha půjdeme dále. Ale zcela zaslouženě, protože jsme předváděli velmi solidní výkony ve všech zápasech.

Přichází neděle a začínají nové boje s nejlepšími 8 týmy v republice. Zahajujeme s Pískem, hrajeme skvělý vyrovnaný zápas a máme šance, ale tady nám štěstí nepřeje a prohráváme zbytečně 3:5. Další ligový tým z Olomouce, dlouho hratelný remízový zápas, konec ale patřil jednoznačně Sigmě a prohra 2:6. Třetí zápas s vítězem turnaje Spartou nikoliv Praha, ale Spartou Brno. Velmi sympatický tým nás přehrál 7:1. Konečně připisujeme první bod za remízu s Karvinou 2:2, ale tady jsme odehráli výborný zápas a spíše jsme dva body ztratili. Přišly Budějovice, zápas komentovaný Honzou Kollerem vyzněl výsledkově lépe pro Dynamo a o tom svědčí výhra 5:1. Poslední zápas celého turnaje - Kbely - tým, který nás před rokem obral o 3.místo, jsme potřebovali porazit ke konečnému 7. místu v republice, a povedlo se výsledkem 4:2. Je to neskutečný a neuvěřitelný pocit dva roky po sobě se probojovat na tak velký turnaj a proslavit tímto způsobem město Náchod. Nakonec přece jen vítězství bereme, náchodská parta rodičů v parukách roztančila svými kreacemi celý stadion a podruhé za sebou zaslouženě ovládla fanouškovský kotel.

Závěrem chci poděkovat všem, kteří se na celém úspěchu podíleli, hlavně  dětem za předvedené výkony a rodičům za podporu.

FK Náchod reprezentovali: Dostál Matěj, Škoda  Matěj, Trudič Matěj, Beneš Tobiáš, Hanuš Robert, Navara David,  Nožka Oliver, Bačkovský Denny, Šrůtek Václav, Čermák František a Kmoch Šimon.  Trenéři: Kmoch Ondřej a Hanuš Robert.

Za FK Náchod napsal: Hanuš Robert

 

 

 


FK Náchod FK Náchod

FK Náchod FK Náchod

Další v galerii 3

Další zprávy /