Dnes
Teplota: 11.7 °C

Pátek, 30.12.2016Janeček mistrem republiky na 400m polohově

Janeček mistrem republiky na 400m polohově


Další plavec Delfínu Jan Pavelka 2 x ve finále

V Plzni se odehrálo Zimní mistrovství ČR v plavání dospělých a dorostu v 25m bazénu. Pět mistrovských titulů si vybojovali Barbora Závadová a Jan Šefl. Byly vytvořeny 4 české rekordy.

Za Delfín Náchod startovalo 6 plavců. Svůj loňský titul na dlouhé polohovce zde obhájil olympionik Pavel Janeček časem 4:13,31. Tento výkon je asi o 2 sekundy za jeho časem z nedávného MS v Kanadě, kde obsadil 17. místo.

Na poloviční distanci se mu sice podařilo dohmátnout pouze 3 desetiny za 8 let starým českým rekordem Tomáše Fučíka, ale ani to nestačilo na titul. Zvítězil jeho kolega z tréninkové skupiny VSC na Strahově Tomáš Havránek. Tentýž den měl již Janeček v nohách nezvyklou disciplínu - jeho italský trenér Bossini prohlásil, že Janeček nezaplave 400m volný způsob motýlkem pod 4:15. To se Janečkovi v dopoledních rozplavbách sice podařilo, čímž zaujal přítomné diváky, nicméně mu to ubralo sil pro odpolední finále.

Druhé stříbro pak vyplaval na 200m motýl časem 1:54,94 za domácím Šeflem, ale před Havránkem.

Dařilo se i Janu Pavelkovi, který se dostal dvakrát do finále staršího dorostu. Nejprve na 100m polohově dohmátl jako sedmý a pak na své oblíbené distanci 100m motýl dokonce dosáhl na 5. pozici v ČR.

Do TOP20 v republice se dostal 18. místem na 200m polohově vysokoškolák Štěpán Remeš.

Na mistrovství republiky se ještě podařilo nominovat mladým závodníkům Lucii Kramlové v 5 disciplínách, Kateřině Jermanové v 6 disciplínách a Aleši Cedidlovi na 50m VZ.

                                                                                                                     

(pj)

 

 

 

 

 

 


Janeček mistrem republiky na 400m polohově Janeček mistrem republiky na 400m polohově

Další zprávy /