Dnes
Teplota: 33.1 °C

Pondělí, 24.06.2024Návštěva partnerského města Persan ve Francii

Návštěva partnerského města Persan ve Francii


Pěvecký sbor CANTO ZUŠ Náchod skvěle reprezentoval po celý víkend 21.-23.06.2024 město Náchod v partnerském městě Persan ve Francii na 12. mezinárodním setkání pěveckých sborů.

Na návštěvě partnerského města Persan byli také zástupci města Náchoda - starosta Jan Birke a místostarosta Jan Čtvrtečka. Ti se během víkendu setkali se zástupci města Persan v čele s jeho starostou Valentinem Ratieuville  a diskutovali o budoucí spolupráci, zúčastnili se koncertů pěveckých sborů z Francie, Španělska a ČR (Canto) a v neděli 23.06. se zúčastnili pietního aktu k uctění památky padlých ve 2. světové válce.

Děkujeme všem sboristům a panu sbormistrovi a řediteli ZUŠ Náchod  Zbyňku Mokrejšovi, korepetitorovi Romanu Černému, paní učitelce Radce Jiřičkové a nepostradatelnému zdravotnickému doprovodu Ivance Lukášové za úžasné zážitky, a že oslavy 770 let Město Náchod můžeme sdílet i s našimi zahraničními přáteli.

Pěvecký sbor CANTO po zastávce ve Francii pokračoval dále za spřáteleným pěveckým sborem Zaria ve městě Errenteria ve Španělsku, odkud se vrátí v sobotu 29.06.2024.


Návštěva partnerského města Persan ve Francii Návštěva partnerského města Persan ve Francii

Návštěva partnerského města Persan ve Francii Návštěva partnerského města Persan ve Francii

Další v galerii 22

Další zprávy /