Dnes
Teplota: 4.7 °C

Pátek, 19.08.2011O prameník v Bělovsi je velký zájem - rozšíří svou otevírací dobu..

O prameník v Bělovsi je velký zájem - rozšíří svou otevírací dobu..


Ilustrační fotoPrameník minerálky Idy v Náchodě - Bělovsi, který byl po rekonstrukci otevřen pro veřejnost 24. července t.r. se těší velkému zájmu občanů. Proto se vedení města rozhodlo pro rozšíření otevírací doby od 6.30 do 22.30 hodin.

"Velmi nás těší, kolik lidí si denně přichází načepovat oblíbenou Idu. Zájem o prameník však vzrostl natolik, že si lidé si vodu jezdí auty až přímo k budově kapličky. Podél řeky Metuje však platí zákaz vjezdu pro motorová vozidla. Na jeho dodržování se nyní budou muset důsledně zaměřit hlídky městské policie, není možné, aby se vozidla pohybovala v místech, kde je tolik chodců, cyklistů, bruslařů nebo maminek s kočárky", dodává k tomu 1. místostarosta ing. Tomáš Šubert.  
Rekonstrukce prameníku byla zahájena v květnu letošního roku na základě podpisu smlouvy se společností Běloveské lázně, a. s., o výpůjčce pozemku a stavby, pro jejich bezplatné užívání za účelem zprovoznění prameníku minerální vody IDA na dobu dvaceti let. Poté mohly být zahájeny vlastní stavební práce a rekonstrukce budovy prameníku včetně instalace nové technologie pro čerpání vody.
Náklady na rekonstrukci představují necelý milion korun, z čehož přibližně 350 tis. Kč si vyžádaly náklady na technologii.
Na opravě prameníku se společně s investorem - město Náchod - podílela také celá řada soukromých osob, někteří dokonce bez nároku na odměnu. Minerálka je občanům k dispozici ZDARMA!


Ilustrační foto Ilustrační foto

Další zprávy /