Dnes
Teplota: 13.1 °C

Úterý, 24.05.2011Obnova prameníku minerální vody Ida je zahájena

Obnova prameníku minerální vody Ida je zahájena


 

Výstavba prameníku zahájena
Fotogalerie

Foto: Karel Falta

Rada města Náchoda na svém jednání 17. května schválila podpis smlouvy o výpůjčce na bezplatné užívání nemovitostí potřebných pro zprovoznění odběrného místa minerální vody IDA v areálu lázní Běloves. Podepsáním smlouvy o výpůjčce na dobu dvaceti let s majitelem nemovitostí - Běloveské lázně, a.s. - tak mohly být v minulém týdnu zahájeny potřebné stavební úpravy pro vybudování prameníku, historicky pojmenovaném také jako "kaplička nad pramenem Jakubovým" v Bělovsi.


"Investice do opravy objektu kapličky a do technologie čerpání si vyžádá přibližně 800.000 Kč", doplnil informaci místostarosta Tomáš Šubert.

Zchátralý prameník běloveské kyselky Ida tak dostane důstojnou podobu a náchodští občané budou moci svou oblíbenou minerálku čerpat v podstatně příjemnějších podmínkách. V současné době kyselka vytéká z několika trubek volně do řeky Metuje, kde si ji lidé k pití nabírají.

"Obnova prameníku je jakýmsi prvním krokem, chcete-li "světýlkem v tunelu", na konci kterého věříme, že se nám podaří v Náchodě obnovit lázně", dodal místostarosta ing. Tomáš Šubert.

O tom, že mezi náchodskými občany je o opravu kapličky opravdu veliký zájem, svědčí i fakt, že celá řada místních řemeslníků nebo firem nabízí provedení některých stavebních prací zdarma případně pouze za cenu použitého materiálu.


Výstavba prameníku zahájena Výstavba prameníku zahájena

	Výstavba prameníku zahájena Výstavba prameníku zahájena

Další v galerii 4

Další zprávy /