Dnes
Teplota: 6.7 °C

Středa, 03.05.201720. ročník celostátního festivalu studentské tvořivosti Náchodská Prima sezóna

20. ročník celostátního festivalu studentské tvořivosti Náchodská Prima sezóna


Jubilejní 20. ročník celostátního festivalu studentské tvořivosti Náchodská Prima sezóna se uskuteční v Náchodě ve dnech 8. až 12. května 2017.

 

Letošní ročník festivalu pořádá obecně prospěšná společnost Náchodská Prima sezóna (dále jen NPS) a Město Náchod pod záštitou ministra kultury Mgr. Daniela Hermana, hejtmana Královéhradeckého kraje PhDr. Jiřího Štěpána, Ph.D. a starosty města Náchoda Jana Birke, za finančního přispění Ministerstva kultury ČR, Královéhradeckého kraje, města Náchoda, Státního fondu kultury ČR.

 

Tradičně byla navázána spolupráce s institucemi, jako jsou Městské divadlo Dr. Josefa Čížka Náchod, ZUŠ Náchod, Městská knihovna Náchod, SVČ Déčko Náchod, Regionální muzeum v Náchodě, Kino Vesmír Náchod, Fotoklub Náchod, Impuls Hradec Králové, které se staly nedílnou a nepostradatelnou součástí festivalu.

 

I v letošním ročníku zastane post patrona festivalu český herec a režisér pan Ondřej Kepka, který bude osobně přítomen, jak při zahájení festivalu, tak i u vyhodnocení jednotlivých soutěžních sekcí a jeho zakončení.

Nedílnou součástí festivalu bude jazzový večer, který proběhne v den zahájení festivalu v pondělí 8. května 2017 od 19 hodin ve velkém sále Městského divadla Dr. Josefa Čížka. V rámci tohoto večera vystoupí špičkové jazzové uskupení Robert Balzar Trio a pohodová swingová kapela Jazz Police z Hradce Králové. Večer Vám tradičně zpříjemní v „Dannyho kavárně" Hotelu U Beránka kapela Swing Sextet.

NPS srdečně zve na divadelní představení Klicperova divadla, tragikomedii s názvem „Kočičí hra", které se bude konat ve velkém sále Městského divadla Dr. Josefa Čížka ve čtvrtek 11. května 2017 od 19 hod. V titulní roli se představí Pavla Tomicová.

Již druhý rok jsme součástí „Noci literatury", kde ve spolupráci s Městskou knihovnou v Náchodě proběhnou čtení literatury na neobvyklých místech a to na téma „Současná evropská literatura". Čtení proběhnou ve středu 10. května 2017, tentokrát v přítmí náchodských kaváren za zvuků, žánrově rozličných, hudebních doprovodů.

V loňském roce byla navázána spolupráce se speciální školou J. Zemana v rámci tzv. „Prímového dne", kde se v rámci divadelních a hudebních představení prezentují hendikepované děti a studenti. V letošním ročníku festivalu je „Prímový den" opět jeho součástí.

V průběhu konání festivalu jsou plánovány každodenní odpolední koncerty mladých kapel včetně souborů ze základních uměleckých škol. Každý den budou probíhat workshopy různých zaměření, které mohou navštívit nejen děti a studenti, ale i široká veřejnost.

Program festivalu a pozvánky na jednotlivé akce najdete uvnitř zpravodaje, na výlepových plochách, sociálních sítích a na webu www.primasezona.cz.

 

Těšíme se na setkání s vámi!

 

Za Náchodskou Prima sezónu, o.p.s.

Jiří Hejzlar, ředitel

 

 

 

 

 


Náchodská Prima sezóna Náchodská Prima sezóna

Náchodská Prima sezóna Náchodská Prima sezóna

Další zprávy /