Dnes
Teplota: -1.1 °C

Úterý, 26.02.2019Náchod nesouhlasí se zrušením vlakové zastávky v Malém Poříčí

Náchod nesouhlasí se zrušením vlakové zastávky v Malém Poříčí


Náchodští radní projednali na svém jednání v pondělí 25. února 2019 žádost Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, odboru dopravy a silničního hospodářství, o vyjádření k úpravě obsluhy železničních zastávek v návaznosti na revitalizaci trati v úseku Náchod-Hronov.

V žádosti se mimo jiné uvádí, že výluka na trati bude probíhat v termínu od 13. 3. do 28. 5. 2019 a v té souvislosti dojde ke změně umístění zastávky Náchod-Běloves, která bude nově umístěna poblíž nákupní zóny, nedaleko dopravního hřiště. Tato změna bude jistě občany dobře vnímaným zlepšením, zastávka se přiblíží obytné zástavbě a díky výhodnějšímu umístění bude i více využívána.

Méně vítaným je však návrh KÚ KHK na zrušení zastavení všech vlaků na zastávce Náchod-Malé Poříčí. S tím radní jednomyslně nesouhlasili, a na základě oprávněně odmítavého postoje občanů této příměstské části, tento návrh na zrušení zastávky jednoznačně zamítli. V tomto duchu budou také informováni zástupci krajského úřadu.

„Jednoznačné vyjádření nesouhlasu města je v celku logickou reakcí na uvedený návrh. Občané příměstských částí musejí mít možnost se k tomu vyjádřit a my máme povinnost jejich zájmy hájit," uvedl starosta Jan Birke a dodal: „Věříme, že se podaří najít kompromis, aby zastávka v Malém Poříčí mohla být zachována. Ekonomické hledisko nemůže být tím jediným v rozhodování o budoucnosti života obyvatel v této části Náchoda."


Ilustrační foto Ilustrační foto

Další zprávy /