Dnes
Teplota: 15.1 °C

Neděle, 16.10.2016Kolony v Náchodě se nadále komplikují

Kolony v Náchodě se nadále komplikují


V pátek 14. října 2016 proběhl další, v pořadí již třetí kontrolní den na stavbě průtahu Náchoda za účasti všech zainteresovaných subjektů, stavbařů a Policie ČR.
"Stavební práce probíhají přesně podle harmonogramu a termín dokončení oprav v letošním roce, tj. konec listopadu, zcela jstě stavbaři dodrží", uvedl za investora, Ředitelství silnic a dálnic, Správa Hradec Králové, ředitel Marek Novotný.
Po téměř třech měsících stavby si již řidiči i obyvatelé Náchoda na dopravní omezení zvykli, přesto se však najdou jedinci, především řidiči kamionů, kteří mnohdy místo jízdy po objízdné trase zvolí riskantní a hlavně zakázaný průjezd středem města. Často pak poničí dopravní značky nebo sloupy, které jim brání v průjezdu v úzkých komunikacích a zpravidla jejich dobrodružství končí pokutou.

Aby stavbaři získali mírný náskok s pokračováním oprav průtahu naplánovaných na příští rok, začnou již v následujícím týdnu s opravou úseku na výjezdu z Náchoda v místě

od odbočky do ulice U Cihelny po odbočku na Nové Město nad Metují. V pondělí 17. 10. budou zahájeny stavební práce v tomto přibližně 350 metrovém úseku, které budou spočívat v odfrézování stávajícího krytu a položení nového živičného povrchu. V brzkých ranních hodinách bude instalováno nezbytné dopravní značení, po sedmé hodině ranní by pak stavbaři měli začít s frézováním vozovky.

 

 

"Předpokládáme, že i přesto, že v těchto místech bude provoz probíhat obousměrně pouze s částečným omezením, dopravní situace se zcela jistě ještě více zkomplikuje. Již v posledních týdnech dosahují kolony kamionů ve špičkách i několika kilometrů a řidiči se posouvají ještě daleko před Náchodem. Je proto evidentní, že nákladní doprava houstne a já chci znovu požádat všechny dopravce a spediční firmy, aby cestu přes Náchod v následujících týdnech pečlivě zvážili a využili případně jiné hraniční přechody", uvedl v souvislosti se zahájením další stavebních prací starosta Jan Birke a dodal: "Dopravní situace bude komplikovanější hlavně ze začátku, kdy se bude frézovat. V prvních dnech bude doprava omezena nejvíce, protože v době frézování bude muset být provoz řízen místy kyvadlově".
 
 
 

Další zprávy /