Dnes
Teplota: 15.9 °C

07.02.2024   Nesvítící lampy

Zasláno: 07.02.2024
Zveřejněno: 07.02.2024

Obsah:
Nesvítí lampy na Komendě před Bílým potokem,před č.p.1507, před prodejnou autolaky se rozsvěcí a za chvíli zase zhasne,déle na křižovatce před zahradnictvím Kašpar a v boční ulici vedle hotelu U města Prahy.
Na hotelu Elko nesvítí už přes měsíc.
Chci se též informovat  z jakého důvodu je porůznu už v podvečer omezený počet zapnutých svítidel,stalo se mi  kolem 20.hodiny že pod zastávkou  nesvítila světla  před i za mostem a další funkční byla až vedle  Zahradnictví ,nebo na Šafránici v celé ulici  bylo v provozu jen 1 svítidlo,to je opravdu nedostatečné-chápu že s úsporných důvodů dochází k omezení po 23.hod.
Nebylo by vhodnější konečně i do více jak 200 dalších svítidel na Pražské a Komenského dát také LED zdroje jako jiných částech města?
Mají TS nějaký harmonogram kdy dojde k dokončení té akce výměna světelných zdrojů za LED?
Také by mě zajímalo kterých ulic se týka velká cca 13mil.akce rekonstrukce veřejného osvětlení na Klínku-nikde jsem to nenašel.
Doufám že přijde odpověď, poslední dobou není od některých odpovědných osob na příspěvky reagováno.
Neuman.

Zpracováno:

Předáno k vyjádření Ing. Michalu Hronkovi, odbor správy majetku.


Vyjádření:
07.02.2024
Dobrý den,
děkuji za informaci.
Postupně k Vašim dotazům:
1) Nesvítících lampy veřejného osvětlení (VO) ul.Komenského, Bílý Potok, atd. Na opravách VO se postupně pracuje v závislosti na počasí. V teplotách pod nulou nelze vždy používat plošinu v potřebných výškách z technických, potažmo bezpečnostních důvodů.
2) VO u Elka, závada je na rozvaděči, který je umístěn ve zdi hotelu a při zateplování skončil pod fasádou. TS požádaly majitele, aby rozvaděč zpřístupnil, čeká se, zda se tak stane.
3) Problém s osvětlením Šafránice, U Kašparů, atd. Zde byla závada na hlavním páteřovém kabelu, v teplotách pod nulou nebylo možné opravovat. Nyní je již opraveno a VO by mělo být funkční.
4) Výměna za LED zdroje se provádí postupně podle plánu TS a v závislosti na dostupných financích.
5) Akce jako Vámi zmiňovaný Klínek jsou akce vyvolané společností ČEZ, v poslední době z důvodu posílení vedení kvůli připojování fotovoltaik. Města v těchto situacích musí na stav reagovat a řeší tak v součinnosti při "jednom rozkopání komunikací" například projekty nového VO, či rekonstrukce komunikací a jiných sítí. Ohledně termínů je většina závislá na rozhodnutích ČEZu, kdy se termíny často mění podle priorit daných pravidly pro připojení právě FVE.
6) Ohledně odpovídání na MMS se osobně snažím zodpovídat vše, co je v mé kompetenci, popřípadě se snažím zjistit stav, abych odpověděl dle reálné situace. Každopádně ne na všechny kladené otázky lze odpovědět jednoduše a ne všechny závady lze odstranit ihned, jak je vidět i na příkladu zmiňovaných závad VO.
S pozdravem

 

Ing. Michal Hronek

 

20.2.2024

Děkuji za snahu a obsáhlou odpověď, chápu že máte  spoustu dalších činností.
Jsem rád že zdejší oznámení funguje a v uvedených lokalitách je už zmiňované opraveno, i další zde hlášené závady - TS pochvala za rychlou nápravu.
Je jasné že v případě Klínku nejde o výmysl města jen mě zajímalo ,kterých ulice se to bude týkat což v odpovědi není. Další dotaz byl na výměnu zdrojů, vše je o financích ale harmonogram(je tajný?) výměny například zmiňované Komenského, Pražská by byl, případě kdy by to mělo být výměna dokončena .
Nemyslím si že by občas zmiňovaný p. Květoň z TS měl čas a odpovídal na všetečné dotazy jednotlivých obyvatel.

Děkuji

 



u_3210.jpg
a_3210_8657475.jpg
a_3210_873192.jpg
a_3210_879267.jpg
a_3210_8715447.jpg