Dnes
Teplota: 15.9 °C

Pátek, 14.06.2024Tip na víkend - 770 let města - OSLAVME TO SPOLEČNĚ!

Tip na víkend - 770 let města - OSLAVME TO SPOLEČNĚ!


V sobotu 15. června ožije Masarykovo náměstí a přilehlé ulice dnem hlavních oslav 770 let od první písemné zmínky v duchu OSLAVME TO SPOLEČNĚ!

Vše odstartuje slavnostní průvod náchodských spolků a organizací ze Starého Města do centra, kde bude přivítán rytíř Hron se svou družinou.

Hlavní program bude probíhat na Masarykově náměstí a v Parku osobností, kde si užijeme koncerty populární i vážné hudby pod širým nebem v podání náchodských škol a organizací a předních muzikálových zpěvaček Magdy Malé a Evy Burešové. Svou činnost představí ukázkami na hlavním pódiu mateřské a základní školy, sportovní a zájmové spolky. Odpoledne nahlédneme scénograficky do historie založení města s rytířem Hronem a slavnostní vernisáží otevřeme výstavu „Náchod 1254" v Muzeu Náchodska, kam během celého dne bude vstup zdarma.

I v nově otevřeném Spolkovém domě to oslavíme společně. V rámci celorepublikové akce DNY OTEVŘENÝCH ATELIÉRŮ budeme mít opět jedinečnou příležitost vidět a seznámit se s činností AMAGu a Fotoklubu Náchod.

... a to není zdaleka všechno! Celé odpoledne bude náchodskými ulicemi projíždět vyhlídkový vláček, který se startem před budovou děkanství vás zaveze do cílové stanice V. nádvoří Státního zámku Náchod, kde budete mít příležitost absolvovat se speciální vstupenkou prohlídku zpřístupněnou pouze pro tento den.

OSLAVME TO SPOLEČNĚ!

Akce se uskuteční za podpory Královéhradeckého kraje.


Oslavme to společně! Oslavme to společně!

Další zprávy /