Dnes
Teplota: 25.9 °C

Středa, 10.01.2024Obchvat Náchoda má stavební povolení!

Obchvat Náchoda má stavební povolení!


Ministerstvo dopravy ČR svým rozhodnutím ze dne 9. 1. 2024 rozhodlo o zamítnutí tří odvolání a tím potvrdilo rozhodnutí Odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Královéhradecké kraje, kterým byla povolena stavba „I/33 Náchod, obchvat".

 

„Zdánlivě administrativní úkon, ale pro stavbu jako takovou doslova historický moment," komentoval aktuální rozhodnutí ministerstva dopravy starosta Náchoda Jan Birke a dodal: „Po letech usilovného snažení o stavbu, kterou Náchod víc než potřebuje, je to nesmírná úleva a začátek plnění našeho dalšího snu a pro mě i slibu, který jsem při nástupu do své funkce před 13 lety dal všem Náchoďákům. Chci poděkovat všem, kteří se na této administrativě podíleli a všem, kteří se nebáli dotáhnout celý proces do konce. Počínaje projektanty, úředníky na městě, na kraji, na ministerstvu a na ŘSD, až po současného ministra dopravy, který mě osobně ujistil, že se stavbou obchvatu počítá v plánovaných investicích státu".

Nastavenému harmonogramu tedy už nic nebrání, samotná stavba, která potrvá zhruba tři roky, bude zahájena v závěru letošního roku.

 

 

Rozhodnutí

 

 


Obchvat Náchoda má stavební povolení! Obchvat Náchoda má stavební povolení!

Mapa Mapa

Další v galerii 3

Další zprávy /