Dnes
Teplota: 15.6 °C

Přírodu dětem

Městská knihovna Náchod


02.06.2021 - 02.07.2021 v Vstupné: 

Srdečně Vás zvu na výstavu foto obrazů. Vernisáž se uskuteční ve středu 2. června 2021 od 17.00 ve vstupní aule Městské knihovny v Náchodě.
Sérii foto obrazů věnuji lůžkovému oddělení dětské rehabilitace FN Motol v Praze.
• úvodní slovo pronese fotograf Rostislav Bartoň
• hudební doprovod bratři Malinové
Josef Malina se narodil v roce 1979 v Náchodě. Vystudoval Konzervatoř Jaroslav Ježka v Praze, obor housle. Spolupracoval s mnoha tuzemskými i zahraničními hudebníky, od roku 2010 koncertuje s náchodskou hudební skupinou Malina Brothers. Díky muzice navštívil mnoho zemí i zajímavých míst u nás, pokaždé s neodmyslitelným fotoaparátem v batohu. V roce 2016 se po 17 letech života v Praze vrátil do rodného Náchoda, kde podniká toulky krajinou nejmilejší a zachycuje zdejší přírodu a krajinu, která výstavu tematicky propojuje.
"Myšlenka uskutečnit výstavu vznikla ve FN Motol, kde jsem nedávno strávil deset dní jako doprovod na nově otevřeném lůžkovém oddělení dětské rehabilitace."
Jediné oddělení tohoto typu v České republice je určeno pro rehabilitaci dětí s poruchou motorických funkcí po léčbě neurologických a dalších onemocnění a po operacích či úrazech ve fázi, kdy má rehabilitace dominantní roli v léčbě.
"Některé děti se bohužel díky zdravotním potížím nemohou podívat ani z okna. Náhodou jsem měl u sebe jeden svůj foto obraz Metuje, který jsem postavil na parapet. Prostor se najednou „zateplil" a pozitivní reakce mě dovedly k myšlence věnovat celému oddělení sérii foto obrazů. Po domluvě se staniční sestrou a paní primářkou už vše nabylo konkrétních rozměrů a smyslu."
Každý z vystavených foto obrazů má jeden prodejný exemplář, podepsaný autorem. Zakoupením tak podpoříte jeho výrobu pro dětské lůžkové oddělení FN Motol.
Výstava potrvá do 2. července 2021



Přílohy:

Přírodu dětem     (32648_88428142436.jpg / 0,26 MB)