Dnes
Teplota: 13.4 °C

SVĚTOVÝ DEN HYPERTENZE

Oblastní nemocnice Náchod Náchod


27.05.2020 v 9:00
Vstupné: 

Oblastní nemocnice Náchod, a. s., se tradičně připojuje k Mezinárodnímu dni hypertenze, který se připomíná 17. května každý rok. Nemocnice v Náchodě si tento den připomene akcí pro širokou veřejnost dne 27. května 2020.

Zveme a zároveň vyzýváme širokou veřejnost - NEBOJTE SE a přijďte si nechat změřit krevní tlak zkušenými sestřičkami. Vysoký krevní tlak nebolí, ale neléčená hypertenze vede k trvalému poškození zdraví.

Arteriální hypertenze nebo-li vysoký krevní tlak je nejčastějším kardiovaskulárním onemocněním se zvyšujícím se výskytem v závislosti na věku. V současnosti je odhadováno, že jen v České republice máme kolem 2 milionu osob trpících tímto onemocněním!

Novinkou v letošním roce je spolupráce s partnerskou školou SOŠ Sociální a zdravotnickou - Evangelickou Akademií v Náchodě a přítomnost lékaře po celou dobu konání akce. Ten Vám na místě erudovaně vysvětlí všechny souvislosti spojené s vysokým krevním tlakem.

V kontextu s onemocněním COVID-19, ale také v návaznosti na Světový den hygieny rukou, který připadal na 7. května 2020, si můžete vyzkoušet postup dezinfekce rukou a správnost si rovnou ověřit pod UV lampou.

 



Přílohy:

Světový den hypertenze     (32148_11022103010.jpg / 0,12 MB)