Dnes
Teplota: 4.2 °C

Staré věci nepatří do starého železa - sbírka

Masarykovo náměstí 1 Náchod


23.04.2019 v 15:00
Vstupné: 

Muzeum Náchodska pořádá do dubna 2019 sbírku všech retro, starých, nemoderních a dalšími přívlastky označovaných věcí, které se povalují u vás doma, ale je vám líto je jednoduše vyhodit. Pro mnohé lidi již nemají předměty, jež byly vyrobeny před rokem 1989, žádnou jinou hodnotu než tu sentimentální, i tak se však mezi nimi mohou skrývat poklady, kterým právem patří své místo v muzejních sbírkách.
Pro připravovanou výstavu hledáme především vybavení na dovolenou, ale dárci mohou nosit veškeré věci, které se týkají každodenního života v dobách reálného socialismu, jako je oblečení, nádobí, hračky, toaletní potřeby, vybavení domácnosti, sportovní potřeby, elektronika apod. Vděčni budeme také za zapůjčení fotografií, které si budeme moci oskenovat.
Předměty ze sbírky budou nejprve využity při přípravě výstavy zaměřené na různé způsoby trávení dovolené za socialismu a následně budou používány i při dalších výstavách. Přinést je můžete kdykoliv do muzea (vždy se jménem dárce a kontaktem na něj) nebo ve vyhlášených termínech přímo na osobní schůzky s muzejními kurátory.
Schůzka se uskuteční 23. 4. 2019 v přednáškové místnosti muzea v 1. patře Staré radnice (čp. 1) na Masarykově náměstí v Náchodě od 15.00 do 16.00 hodin.