Dnes
Teplota: 15.3 °C

Kultura

Náchodské Kuronské slavnosti

Město Náchod žije bohatým kulturním životem. Kulturní zařízení slouží nejen občanům Náchoda, ale i širokému okolí.

Městská knihovna, Muzeum Náchodska, Galerie výtvarného umění v Náchodě v bývalé zámecké jízdárně, nabízejí bohatý celoroční program. V Divadle Dr. Josefa Čížka probíhá každý měsíc pravidelný kulturní program různých žánrů pro širokou veřejnost.

Středisko volného času Déčko naplňuje volnočasové aktivity pro děti a mládež.

Kino Vesmír promítá celoročně filmy včetně uvádění premiér za účasti protagonistů a autorů filmů.

Ve městě a blízkém okolí rozvíjí svoji činnost řada spolků a občanských sdružení, které svými aktivitami přispívají k bohatému kulturnímu životu. Podporu jim poskytuje již téměř 30 let fungující Kulturní a sportovní nadace města Náchoda grantovými příspěvky.

Velkému zájmu občanů se těší významné kulturní akce - festival studentské tvořivosti Náchodská Prima sezóna (květen), hudební přehlídka neprofesionálních komorních sdružení Camerata Nova Náchod (květen/červen), přehlídka pivovarů s kulturním programem Pivobraní (červenec), Vavřinecký jarmark (srpen), Náchodské Kuronské slavnosti (září), Náchodský výtvarný podzim (listopad) a řada dalších akcí v předvánočním a vánočním čase.

Festival CZ-PL im. Pawła Królikowskiego odstartuje v pátek již 9. ročník

Pátek, 26.07.2024

Oblíbený česko-polský Festival CZ-PL im. Pawła Królikowskiego vypukne v pátek 26. července a potrvá do neděle 28. července 2024.

Tip na víkend - hrané prohlídky "Příběhy z náchodského zámku"

Pátek, 26.07.2024

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSLAVME TO SPOLEČNĚ. Státní zámek Náchod zve na hrané večerní prohlídky "Příběhy z náchodského zámku" v sobotu 27. července 2024. ️

Ohlédnutí za koncertem Andrey Šulcové a Allison Wheeler v Malých lázních

Pondělí, 22.07.2024

V neděli 21. 7. 2024 se konal v zahradě Vily Komenský další z koncertů v rámci Kulturního léta v Malých lázních Běloves. Andrea Šulcová a Allison Wheeler přilákaly na svůj poslední koncert v rámci letního turné 2024 mnoho posluchačů.

Koncert Andrey Šulcové a Allison Wheeler v Malých lázních Běloves

Pátek, 19.07.2024

Zveme vás na koncert Andrey Šulcové & Allison Wheeler, který se uskuteční v neděli 21. července 2024 od 15:00 v zahradě Vily Komenský v Malých lázních Běloves.

Starší zprávy