Dnes
Teplota: 15.8 °C

Pátek, 04.10.2024Fotografie a emoce s Jindřichem Štreitem

Fotografie a emoce s Jindřichem Štreitem


Na náchodské radnici proběhlo ve čtvrtek 3. října 2024 neuvěřitelně milé a inspirativní setkání s jedním z nejvýznamnějších českých dokumentárních fotografů, Jindřichem Štreitem.

Slavnostně ho přivítal místostarosta Jan Čtvrtečka spolu s členy Fotoklubu Náchod. Setkání se uskutečnilo u příležitosti jeho výstavy ve Velkém Poříčí a přednášky ve Spolkovém domě, kde doslova nadchl všechny přítomné svým vyprávěním o focení dokumentu a fotografických zkušenostech.

Jindřich Štreit (* 1946) je uznávaným fotografem, pedagogem a kurátorem, známý především svým dokumentováním života na venkově a zaměřením na sociální témata. S více než 1568 výstavami a desítkami vydaných knih se řadí mezi významné osobnosti české i světové fotografie. Jeho díla jsou zastoupena v mnoha prestižních sbírkách a získal řadu ocenění, včetně evropské ceny za knihu „Kde domov můj".

Toto setkání nabídlo nejen mimořádně přátelskou atmosféru, ale i cenné podněty k zamyšlení nad aktuálními sociálními tématy, kterým se Jindřich Štreit dlouhodobě věnuje.

Děkujeme panu Štreitovi za návštěvu a přejeme mu mnoho dalších úspěchů v jeho úžasné tvorbě!


Fotografie a emoce s Jindřichem Štreitem Fotografie a emoce s Jindřichem Štreitem

Fotografie a emoce s Jindřichem Štreitem Fotografie a emoce s Jindřichem Štreitem

Další v galerii 9

Další zprávy /