Dnes
Teplota: 0.3 °C

Zdravá chůze dětí i dospělých

Klub SUN Hopsáček (ul. Zelená) Náchod


28.03.2019 - 09.04.2019 v 10:00Vstupné: 

Díky pozitivním ohlasům opakování přednášky (a následné diskuze) s fyzioterapeutkou Mgr. Lucií Kropáčkovou o zdravé chůzi dětí i dospělých. Dozvíte se, jak vypadá doopravdy plochá noha, co pro své nohy můžete sami udělat a jak si vybrat ty správné (nejen barefootové) boty právě pro Vás nebo Vaše dítě.

ZDRAVÁ KLENBA * PLOCHÁ NOHA * BĚŽNÁ OBUV vs. BAREFOOT AKTIVNÍ PLOSKA * ROLE NOHY V PREVENCI CHOROB

Vstupné 45,-. Po předchozí domluvě možnost hlídaní dětí.

Proč vlastně přednáška vznikla? První přednášku pořádáme, protože je to cesta, jak ukázat lidem, jak o noze, chůzi a obouvání přemýšlet a pomoci jim udělat si jasno v tom, čemu věří a co jim dává v souvislosti s touto problematikou smysl.

Jsem fyzioterapeutka a ve své praxi se stále častěji setkávám se zmatenými rodiči, kteří chtějí pořídit svému dítěti to nejlepší, ale naprosto tápou, jelikož informací je v dnešní době takové množství (a často jsou tak protikladné), že je těžké se v tom zorientovat. Principy barefoot konceptu jsou mi velmi sympatické, nicméně, nejsem příznivcem extremistických řešení a při doporučování obuvi se řídím individuálními potřebami jedince, kdy respektuji fyziognomii plosky nohy ve vztahu k celkovému držení těla a aktivitě příslušného jedince. Neuznávám zkrátka jednu univerzální pravdu pro všechny - přijďte zjistit, co bude sedět právě Vaší noze!

Pokud Vás tato problematika zajímá (a nebojte se, nebude to jen o dětské noze), těším se na Vás!

Mgr. Lucie Kropáčková