Dnes
Teplota: 7.4 °C

21.07.2020   Parkoviště u polikliniky

Zasláno: 21.07.2020
Zveřejněno: 21.07.2020

Obsah:

Dobrý den,již několik měsíců stojí na parkoviští u polikliniky auto Citroen Xsara,stojí mimo vyhrazené stání,nemá za předním sklem parkovací lístek.Za stěračem má upozornění od MP.Zajímalo by mne jak dlouho tam může takto parkovat,zda zaplatí jenom pokutu a nebo i za každý den co zde stojí celodenní parkování..


Zpracováno:

Předáno k vyjádření panu Bc. Valicovi, veliteli Městské policie Náchod.


Vyjádření:
26.07.2020

Dobrý den,

o vozidle víme. Přestupky byly oznámeny správnímu orgánu. Provozovatel vozidla je z okresu Jičín. Poštu si v místě trvalého pobytu nepřebírá,  protože se tam dlouhodobě nezdržuje a nikdo jej v místě bydliště ani nezná.  O vrak se nejedná. Přesto činíme další kroky k odstranění vozidla.

 

S pozdravem

Bc. Petr Valica

velitel Městské policie Náchod

 

27.07.2020

Děkuji za odpověď,ale nebylo mi odpovězeno na otázku zda dotyčný zaplatí i za každý den neprávněného parkování.Pokud ne,pak je lepší zaplatit pokutu než si koupit drahou pernamentku. 

 

Dle mého názoru odpovězeno bylo. Ale pro jistotu ještě jednou. Provozovatel vozidla je z okresu Jičín. Poštu si v místě trvalého pobytu nepřebírá,  protože se tam dlouhodobě nezdržuje a nikdo jej v místě bydliště nezná.

S pozdravem

Bc. Petr Valica

velitel Městské policie Náchod

 

Pokus č.1-5

Zajímalo by mne jak dlouho tam může takto parkovat,zda zaplatí jenom pokutu a nebo i za každý den co zde stojí celodenní parkování.. To je tak těžké na tak jednoduchou otázku odpovědět?           
Proč můj dotaz nepředáte?A nebo se nikomu nechce odpovídat?Asi si pan velitel vybírá. Dotaz z 8.7. také zůstal nezodpovězen.  

Dobrý den,

      na Váš dotaz jsem již odpověděl dvakrát, ale přesto odpovím i potřetí.

     V záhlaví záložky MMS - závady a nedostatky na stránkách města máte uvedeno  „Každý může zaslat fotografie a popis problému prostřednictvím MMS zprávy nebo e-mailem na adresu mms@mestonachod.cz. Tyto informace budou zveřejněny na internetových stránkách a doplněny o způsob řešení toho nedostatku". V souladu s tímto Vám bylo odpovězeno, že věc byla předána správnímu orgánu.

     Z mých znalostí správního práva uvedu pravděpodobný postup správního orgánu. Správní orgán v uvedené věci může zahájit správní řízení, což je postup správního orgánu, jehož účelem je vydání rozhodnutí... Správní orgán musí při vedení řízení mimo jiné dodržovat zásady správního řízení mezi něž patří i zásada materiální pravdy - rozhodnutí správního orgánu vychází ze spolehlivě zjištěného stavu věci, správní orgán není vázán návrhy účastníků, příp. jejich shodným tvrzením.

     Na základě zásady materiální pravdy a spolehlivě zjištěného stavu věci k prověření oznámení, ostatních podnětů a vlastních zjištění, která by mohla být důvodem k zahájení řízení z moci úřední, opatřuje správní orgán nezbytná vysvětlení. Správní orgán dále opatřuje vysvětlení potřebná k určení předpokládaného rozsahu podkladů pro rozhodnutí, stanoví-li tak zvláštní zákon. Vysvětlení může požadovat jen tehdy, nelze-li rozhodné skutečnosti zjistit jiným úředním postupem... To znamená, že správní orgán bude požadovat potřebná vysvětlení po provozovateli vozidla, aby od něho zjistil skutečný stav věci na jehož základě bude moci stanovit konkrétní osoby jakožto účastníky řízení a vydat rozhodnutí. Dokud totiž není pravomocným rozhodnutím o přestupku vyslovena vina obviněného, hledí se na něj jako na nevinného. Takže provozovatel vozidla, který se může jevit jako podezřelý, nakonec nemusí být ani obviněný.   

    Dále jsem Vám odpověděl, že provozovatel si poštu v místě trvalého pobytu nepřebírá,  protože se tam dlouhodobě nezdržuje a nikdo jej v místě bydliště nezná. Vy se neustále opakovaně dožadujete odpovědi „zda zaplatí jenom pokutu a nebo i za každý den co zde stojí celodenní parkování". Jsem přesvědčen o tom, že bez zjištění skutečného stavu věci Vám na to neodpoví ani správní orgán. Také si myslím, že jako fyzická osoba, která není účastníkem řízení, nemáte oprávnění tyto informace požadovat.

 

S pozdravem

Bc. Petr Valica

velitel Městské policie Náchod