Dnes
Teplota: -0.9 °C

Sobota, 08.05.2021Oslava Dne vítězství v Náchodě

Oslava Dne vítězství v Náchodě


Představitelé vedení města Náchoda si dnes připomněli Den vítězství a připojili se tak k mnoha pietním v celé naší zemi. Výročí 76 let od konce druhé světové války a vzdání holdu těm, kteří padli za naši svobodu, proběhlo v letošním roce, podobně jako před rokem, v komornějším pojetí a omezenějším počtu osob.

Společně s členy Českého svazu bojovníků za svobodu uctili starosta města Jan Birke, místostarostové Jan Čtvrtečka a Pavla Maršíková a zastupitelé Petr Jirásek a Martin Tesař památku padlých položením květin již tradičně u pomníku rudoarmějců na staroměstském hřbitově a u společného hrobu padlých vojáků 291. gatčinské divize Sovětské armády.

Pietní akt pokračoval položením květin u pamětní desky kpt. Jaroše na budově pošty na Masarykově náměstí, u pamětní desky obětí nacismu v Hrašeho ulici, u pomníku padlým v květnu 1945 u bývalé celnice v Bělovsi, a nakonec u pomníku padlým ve světových válkách u hřiště v Bělovsi.

„Výročí konce 2. světové války, nejhoršího konfliktu, který kdy lidstvo zažilo, je třeba si neustále připomínat. Pevně doufám, že v příštím roce budeme mít možnost oslavit tento významný den v hojnějším počtu", uvedl starosta Jan Birke.

 


Oslava Dne vítězství v Náchodě Oslava Dne vítězství v Náchodě

Oslava Dne vítězství v Náchodě Oslava Dne vítězství v Náchodě

Další v galerii 6

Další zprávy /