Dnes
Teplota: 10.7 °C

Čtvrtek, 25.02.2021Purkyňova ulice se již brzy dočká kompletní opravy

Purkyňova ulice se již brzy dočká kompletní opravy


Komunikace v Purkyňově ulici v Náchodě čeká na svou opravu již řadu let. Přípravy oprav v koordinaci se všemi síťaři se diskutují již více než pět let a termín kompletní opravy byl odsouván především v souvislosti s výstavbou náchodské nemocnice.

V listopadu 2020 město podalo žádost o poskytnutí dotace na tento projekt z Dotačního titulu - Podpora obnovy místních komunikací vyhlášeného Ministerstvem pro místní rozvoj ČR v rámci podprogramu Podpora obcí s více než 10.000 obyvateli a investiční akce byla zařazena do rozpočtu roku 2021.

Podmínky veřejné zakázky na stavební úpravy této komunikace byly vypsány hned začátkem letošního roku a nyní již známe dodavatele.

„Dobrou zprávou je, že se podařilo tuto investiční akci vysoutěžit za cenu o téměř 4 mil. Kč nižší než byly předpokládané náklady dle projektu, tj. bezmála 16 mil. Kč (13.176.167,05 bez DPH)," upřesnil místostarosta Jan Čtvrtečka a dodal: „Součástí kompletní opravy komunikace v ulici Purkyňova bude také nové veřejné osvětlení, nové chodníky s bezpečnostními prvky, místa pro přecházení i zachování parkovacích míst."

 

V průběhu března proběhne příprava souvisejících dopravních omezení po dobu stavby, která potrvá cca 6 měsíců. Po odsouhlasení Policií ČR a odboru dopravy a silničního hospodářství MěÚ Náchod budeme veřejnost informovat o konkrétních dopravních omezeních a objízdných trasách. Během realizace budou samozřejmě všechny objekty omezené rekonstrukcí přístupny pro složky integrovaného záchranného systému.

Souběžně s rekonstrukcí komunikace uloží společnost VAK Náchod a.s. v jedné z částí potrubí pro nový přivaděč vody, aby již nebylo později nutné do nové komunikace zasahovat. Oprava zařízení společnosti innogy (Teplárna Náchod) byla provedena již v předstihu.


Purkyňova ulice se již brzy dočká kompletní opravy Purkyňova ulice se již brzy dočká kompletní opravy

Purkyňova ulice se již brzy dočká kompletní opravy Purkyňova ulice se již brzy dočká kompletní opravy

Další v galerii 3

Další zprávy /