Dnes
Teplota: 4.9 °C

Úterý, 17.10.2017Provoz na pěší zóně Kamenice v Náchodě bude regulován výsuvným sloupkem

Provoz na pěší zóně Kamenice v Náchodě bude regulován výsuvným sloupkem


Z důvodu dlouhodobého nerespektování dopravní značky vyznačující pěší zónu a tím porušování pravidel silničního provozu v ulici Kamenice a také na základě statistiky pohybu vozidel v těchto místech, rozhodlo vedení města Náchoda o opětovném nainstalování výsuvného sloupku v místě výjezdu z ulice Kamenice do okružní křižovatky u Itálie.

"Pěší zónou denně projede 40-60 vozidel, a to už je opravdu vysoké číslo a chodci si často na tento stav stěžovali. Věřím, že toto opatření a důsledná kontrola silničního provozu v ulici Kamenice za využití i městského kamerového systému situaci zlepší," vysvětlil starosta Náchoda Jan Birke.

Během tohoto týdne bude sloupek uveden do provozu.

"Obchody pak bude možné zásobovat pouze v době od 17:00 do 10:00 hodin. Sloupek bude v tuto dobu zasunutý a nebude překážet. V následujících dnech osobně všechny obchodníky a podnikatele v ulici Kamenice navštívím a seznámím je se staronovými pravidly, aby mohli upozornit všechny své dodavatele včetně řidičů přepravních služeb," uvedl velitel Městské policie Náchod Petr Valica.

Zásobování v ulici Kamenice je povoleno pro č.p. 112, 144, 118, 145, 131 17-10. V naléhavých případech (havárie, poruchy, atd.) bude třeba řešit provoz předchozí domluvou se strážníky městské policie.


Provoz na pěší zóně Kamenice v Náchodě bude regulován výsuvným sloupkem Provoz na pěší zóně Kamenice v Náchodě bude regulován výsuvným sloupkem

Provoz na pěší zóně Kamenice v Náchodě bude regulován výsuvným sloupkem Provoz na pěší zóně Kamenice v Náchodě bude regulován výsuvným sloupkem

Další zprávy /