Dnes
Teplota: 19.0 °C

Úterý, 19.09.2017Slavnostní zahájení klubu CoderDojo v Náchodě

Slavnostní zahájení klubu CoderDojo v Náchodě


15. září 2017 se konalo slavnostní zahájení klubu CoderDojo v Náchodě.

Jelikož se jedná o jeden z prvních klubů v České republice, pozvání přijaly i asistentky pana europoslance RNDr. Luďka Niedermayera, který sem celou tuto iniciativu přinesl. Rodiče se na úvodní schůzce mohli dozvědět, v čem vlastně spočívá tato celosvětová dobrovolnická organizace a že je porozumění technologiím v moderním světě čím dál více důležitější.

Následně se řeči ujaly paní Tereza Hager a Lucie Leišová z pražské kanceláře pana europoslance, které dětem a rodičům více přiblížily iniciativu CoderDojo a díky videu z první schůzky v české pobočce společnosti Microsoft také ukázaly, jak se děti mohou vzdělávat v používání nových technologií formou, která je baví.

Rodiče jistě zajímal i konkrétní plán toho, co se jejich děti během následujících 10 měsíců mohou naučit. V našem klubu je toho připraveno opravdu hodně, od sjednocení znalostí v používání softwaru na uživatelské úrovni přes interaktivní výuku principů programování až dokonce po vytváření vlastních webových stránek. Celá iniciativa CoderDojo je ovšem také o vzájemné spolupráci dětí, o seznamování se s lidmi z tohoto oboru i o rozvoji logického myšlení a uvažování. Naší prioritou bude přistupování ke každému z dětí individuálně a věříme, že to pro ně bude skvělá zkušenost do budoucna.

Je až neuvěřitelné, co všechno CoderDojo po celém světě dokázalo. Bez jakýchkoli finančních dotací nebo sponzorů se od roku 2011, kdy bylo v Irsku založeno, dostalo do více než 65 zemí světa, v nichž vzniklo již celkem 1 200 klubů. Za tu dobu tato iniciativa pracovala s více jak 50 000 dětmi na jejich rozvoji a vzdělávání pro budoucnost. Náchodského klubu se ujal Petr Lhotský, student 4. ročníku Střední školy aplikované kybernetiky a člen programu Microsoft Studentské trenérské centrum, jenž má v oblasti IT a programování již spoustu zkušeností a rád je předává dál.

Velké poděkování patří paní Mgr. Petře Dočkalové, jež nám pomohla s rozšířením povědomí o klubu v Náchodě i jeho okolí, paní Mgr. Marii Hausknechtové, poskytující prostory pro konání našich pravidelných schůzek v Jazykovém centru LiNK, a samozřejmě i všem rodičům, kteří chápou důležitost technologií v moderním světě, a přihlásili tak své děti do tohoto našeho klubu. Více informací o fungování klubu CoderDojo v Náchodě na facebook.com/CoderDojoNachod.


Slavnostní zahájení klubu CoderDojo v Náchodě Slavnostní zahájení klubu CoderDojo v Náchodě

Slavnostní zahájení klubu CoderDojo v Náchodě Slavnostní zahájení klubu CoderDojo v Náchodě

Další zprávy /