Dnes
Teplota: 8.4 °C

Sobota, 04.07.2020Výstava „Albrecht z Valdštejna - velký stavebník" na náchodském zámku

Výstava „Albrecht z Valdštejna - velký stavebník


Za účasti starosty města Náchoda Jana Birke a místostarostů Jan Čtvrtečky, Pavly Maršíkové a Františka Majera a řady dalších hostů, zahájil výstavu slavnostní vernisáží v pátek odpoledne ředitel Národního památkového ústavu Územního odborného pracoviště v Josefově Jiří Balský společně s kastelánem zámku Jiřím Růžičkou.
Na 20 roll-upech najdou návštěvníci představení Albrechta z Valdštejna, rodáka z blízkých Heřmanic u Jaroměře, jako ojedinělého a velkorysého stavebníka své doby. Výstava ukazuje jeho realizované i plánované stavby, italské architekty a inspirační zdroje je součástí dlouhodobého prezentačního projektu Národního památkového ústavu s názvem „Po stopách šlechtických rodů". Letošním tématem je našemu kraji blízký rod Valdštejnů - „Valdštejnové, lvi ve službách císařů" (podrobnosti o projektu zde).
Putovní výstava nabízí návštěvníkům možnost prohlédnout si zajímavé informace i bez nutnosti zakoupení vstupenky k prohlídce zámku až do konce července, můžete tedy využít této příležitosti i jako zpestření příjemné procházky.


Výstava „Albrecht z Valdštejna - velký stavebník Výstava „Albrecht z Valdštejna - velký stavebník" na náchodském zámku

Výstava „Albrecht z Valdštejna - velký stavebník Výstava „Albrecht z Valdštejna - velký stavebník" na náchodském zámku

Další v galerii 7

Další zprávy /