Dnes
Teplota: 4.3 °C

Úterý, 11.04.2017Legiovlak zavítal do Náchoda

Legiovlak zavítal do Náchoda


V úterý 11. dubna 2017 se na náchodském nádraží konalo slavnostní představení repliky legiovlaku - projektu Československé obce legionářské, jež připomíná 100. výročí boje československých legií za samostatný stát.

Svou účast na zahájení si nenechali ujít zástupci vedení města Náchoda, starostové okolních měst a obcí a další významní hosté z regionu. Zdravice se ujal starosta města Jan Birke a společně s ředitelem ROC ČD, a.s., v Hradci Králové Milošem Peitnerem a předsedou Jednoty ČsOL v Hradci Králové panem Radkem Vorlem slavnostně přestřihli pásku a zahájili výstavu repliky legiovlaku v Náchodě.

Vlak čítá 13 vagonů připomínající období let 1918-1920, kdy českoslovenští legionáři působili na ruské Sibiři. Naleznete zde různé druhy vagonů, které umožňují nahlédnout do života legionářů. Zároveň je možné zhlédnout ukázky bojové i historické techniky.

Návštěvníci si mohou vlak prohlédnout do 16. dubna na vlakovém nádraží, a to zdarma v pracovní dny od 8 do 18 hodin, o víkendu pak od 9 do 19 hodin. Lze využít i komentované prohlídky bez objednání, které se konají každý den od 13 hodin v hodinových intervalech. Vlak poté odcestuje do dalších míst České republiky.

Další podrobnosti na www.legiovlak.cz.

 


Legiovlak zavítal do Náchoda Legiovlak zavítal do Náchoda

Legiovlak zavítal do Náchoda Legiovlak zavítal do Náchoda

Další v galerii 20

Další zprávy /