Dnes
Teplota: 5.1 °C

Středa, 08.09.2021MHD v Náchodě

MHD v Náchodě


V rámci Evropského týdne mobility, který se uskuteční 16.-22. září 2021, jsme pro vás připravili dotazník, jehož prostřednictvím se můžete vyjádřit k současnému stavu městské hromadné dopravy (MHD) v Náchodě.

Součástí již 20. ročníku Evropského týdne mobility je i jednodenní akce Den bez aut, jejímž účelem je upozornit na neudržitelný nárůst individuální automobilové dopravy především ve městech a prezentovat její alternativy, jako je autobusová, železniční nebo cyklistická doprava a v neposlední řadě také pěší. Proto moderní města podporují městskou hromadnou dopravu (MHD), rozvoj cyklostezek ale i zkvalitňování prostranství pro pěší. Ne jinak je tomu i v Náchodě, kde MHD představují autobusové linky Pavlišov-Náchod-Branka-Bražec a zpět, linka do Bělovse a některé spoje na sídliště u nemocnice.

Pro vás, kteří městskou autobusovou dopravu nevyužíváte, jsme připravili možnost se v týdnu od 16. do 22. září svézt, jen tak na zkoušku, třeba na výlet na rozhlednu Signál za Pavlišovem, abyste poznali, jak autobusová městská doprava funguje. V Náchodě již třetím rokem zajišťují dopravu po městě elektrobusy, přijďte je vyzkoušet. V rámci Evropského týdne mobility bude MHD v uvedeném termínu v Náchodě ZDARMA!

Pro zefektivnění MHD tedy potřebujeme znát vaše potřeby. Zmíněný dotazník v elektronické podobě najdete: dotazník MHD, v papírové podobě bude k dispozici v podatelně budovy radnice na Masarykově náměstí, v prostorách odboru dopravy a silničního hospodářství v budově v ulici Němcové a u řidičů na linkách MHD. Na všech zmíněných místech bude rovněž možné jej odevzdat vyplněný.

Děkujeme za spolupráci!

 

 

 


logo logo

ilustrační foto ilustrační foto

Další zprávy /