Dnes
Teplota: 8.2 °C

Pondělí, 20.03.2017Náchodem opět projede konvoj amerických vozidel

Náchodem opět projede konvoj amerických vozidel


Podle informací velení Armády České republiky se ve dnech 25. až 26. března 2017 uskuteční na území České republiky společný přesun příslušníků U. S. ARMY a Velké Británie v rámci NATO mission - Enhance Forward Presence.

„Konvoj" podobně jako před dvěma lety projede i Náchodem, tentokrát však ve směru od Hradce Králové přes hraniční přechod do Polské republiky. 

V celkovém součtu se jedná o 549 osob a 125 ks vojenské techniky. Vzhledem k počtu osob a vojenské techniky bude tato kolona rozdělena do sedmi částí. Časový rozestup mezi jednotlivými částmi bude 30 až 60 minut, což zajistí bezpečnost na pozemních komunikacích a pokud možno nerušený provoz pro ostatní účastníky silničního provozu. Všechny přesuny po území České republiky budou doprovázeny a zabezpečeny příslušníky Vojenské policie v součinnosti s Policií České republiky.

Tento přesun je jednou z aktivit, kterými NATO reaguje na vývoj bezpečnostního prostředí ve světě a demonstruje tak svoji soudržnost a připravenost členských zemí ke kolektivní obraně.

Podrobnosti průjezdu ČR:

Průjezd příslušníků 2nd Cavalry regiment U. S. ARMY bude realizován dne 25. března 2017 ze základny v německém Vilsecku po D5 a D10 do kasáren Stará Boleslav, kde je plánováno přenocování. Dne 26. března 2017 následně po D11 na hraniční přechod Náchod. Pro místa bezpečnostních zastávek na trase byly zvoleny prostory Správy silnic a údržby dálnic Ostrov u Stříbra (D5) a Pravy (D11).


Náchodem opět projede konvoj amerických vozidel Náchodem opět projede konvoj amerických vozidel

Náchodem opět projede konvoj amerických vozidel Náchodem opět projede konvoj amerických vozidel

Další v galerii 4

Další zprávy /