Dnes
Teplota: 20.3 °C

Úterý, 01.09.2020Školní rok zahájili zástupci města ve všech náchodských školách

Školní rok zahájili zástupci města ve všech náchodských školách


Do náchodských základních škol dnes nastoupilo 210 prvňáčků v celkem devíti třídách. Město Náchod je zřizovatelem tří tzv. velkých ZŠ (Komenského, TGM, Plhov / 1.-9. třídy) a tří malých (Pavlišovská, Staré Město, Běloves / 1.-5. třídy).

V porovnání s předchozím školním rokem je prvňáčků letos o poznání více, a to konkrétně o 41 dětí (2019 - 169 dětí). V novém školním roce se tak ve všech ročnících náchodských základních škol bude vzdělávat celkem 1789 dětí.

Další dobrou zprávou je, že provoz dnes zahájily všechny školy a podle slov ředitelů a pedagogů se po nelehkých uplynulých měsících na zahájení nového školního roku opravdu těšili!

Na 1. září se každý rok těší i představitelé města Náchoda, kteří opět zavítali do škol mezi prvňáčky. Starosta Jan Birke zahájil školní rok v 1. třídě v ZŠ TGM.

Letos se děti opravdu těšily a bylo to znát. Nejen v ZŠ TGM je čekají hodné paní učitelky a páni učitelé a skvělé zázemí, které jsme během uplynulých měsíců, a hlavně v průběhu prázdnin, zase o něco vylepšili," uvedl starosta Jan Birke.

Kromě prvňáčků povzbudil ve studiu i studenty prvního ročníku náchodské soukromé střední školy Academia Mercurii, která v letošním roce zahájila výuku v novém studijním oboru sportovní management.

„Když mě paní ředitelka Dana Jarolímová před časem informovala o tomto záměru, musím říci, že jako bývalého sportovce mě to nadchlo. Studentům a potažmo rodičům, kteří chtějí umožnit svým dětem sportovat a studovat současně, se tak otevřela další nová možnost, jak zůstat ve svém sportovním klubu, v domácím prostředí, a skloubit sport se studiem na střední škole. Často se to při odchodu na internáty bohužel nedaří a tady najdou skvělé zázemí i individuální přístup," upřesnil starosta Jan Birke.

Místostarosta Jan Čtvrtečka zavítal již tradičně do ZŠ Pavlišovská a ZŠ Běloves. Místostarostka Pavla Maršíková zahájila školní rok společně s místostarostou a ředitelem ZŠ Komenského v jedné osobě Františkem Majerem v prvních třídách v Sokolské ulici a poslanec a náchodský zastupitel Pavel Bělobrádek přivítal děti v prvních třídách ZŠ Plhov. Prvňáčky v ZŠ ve Starém Městě pozdravila vedoucí odboru školství MěÚ Náchod Iveta Lukešová.

Přejeme hodně štěstí všem školákům a věříme, že právě dnes vyrazili do školy pravou nohou.


Školní rok zahájili zástupci města ve všech náchodských školách Školní rok zahájili zástupci města ve všech náchodských školách

Školní rok zahájili zástupci města ve všech náchodských školách Školní rok zahájili zástupci města ve všech náchodských školách

Další v galerii 13

Další zprávy /