Dnes
Teplota: 19.3 °C

05.05.2021   Kamerový systém

Zasláno: 05.05.2021
Zveřejněno: 05.05.2021

Obsah:

Dobrý den,četla jsem že město Náchod bude na problematická místa montovat mobilní kamerový systém.Dle mého soudu zcela vyhozené peníze.Po městě je dost kamer a policie asi na ně nekouká,jinak by nemohli řidiči přímo pod kamerami páchat denně přestupky aniž by je někdo pokutoval.Například Tyršova ulice z náměstí k lekárně zákaz zastavení v určenou dobu a stále je přes zákaz plno.A to výdávám hlídku projíždět a nic se neděje.To samé pěší zóny.Takže zbytečnost.Jana V.


Zpracováno:

Předáno k vyjádření paní Adlof, tiskové mluvčí.


Vyjádření:
07.05.2021

Vážená paní Vydrová,

 

děkujeme za Váš názor a dovolíme si záměr, který vychází především z podnětu mnoha občanů, objasnit.

Není pravdou, že nikdo pachatele dopravního přestupku nepokutuje. Pokud tak Městská policie Náchod nečiní na místě, neznamená, že přestupky řešeny nejsou. Tyto přestupky jsou pomocí kamerového systému zadokumentovány a fotky jsou následně přiloženy k oznámení o přestupku, které je zasláno příslušnému správnímu orgánu. Chápeme, že tuto činnost opravdu vidět nemůžete.

Pomocí kamer chceme především zajistit pořádek a čistotu v místě kontejnerových stání. Reagujeme tak nejen na fakt, že někteří neukáznění občané hromadí nepořádek v místech kontejnerových stání namísto odvozu do sběrného dvora, ale také na řadu podnětů těch, kteří se chovají zodpovědně a tohle se jim nelíbí. Nějakou dobu potrvá než se systém vyzkouší a vyhodnotí se úspěšnost monitoringu. Věříme, že tato práce, která by v případě ohleduplnosti a dodržování pořádku opravdu byla „zbytečná", přispěje k úspěšnému odhalování neukázněných spoluobčanů a tím zlepšení celkové situace.

 

S přáním hezkého dne

 

Nina Adlof

tisková mluvčí

 

11.5.2021

Dobrý den.této odpovědi nevěřím ani omylem.Znát kupu řidičůkteří zde několikrát týdně zajíždějí na nákup po dobu několika let apřes mé varování že dostanou pokutu se mi jen smějí.Znovu po vašem vyjádření jsem si jich ptala zda jejich počínání někdo řešil a kokali na mě odkud jsem spadla.Dnes i včera opět plno.Tak opravdu nevím z jakých zdrojů čerpáte.Jana V.

 

11.5.2021

Dobrý den, obaťte se, prosím, přímo na velitele Městské policie Náchod Bc. Petra Valicu, tel. č. 773 071 156. Počítá s Vámi, rád se s Vámi sejde a seznámí Vás se statistikou a řešením přestupků.

 

Nina Adlof

tisková mluvčí