Dnes
Teplota: -0.6 °C

Kultura

Město Náchod žije bohatým kulturním životem. Kulturní zařízení slouží nejen občanům Náchoda, ale i širokému okolí. Městská knihovna o.p.s., Regionální muzeum se stálou expozicí Dějiny Náchoda a Náchodska, Galerie výtvarného umění v Náchodě v bývalé zámecké jízdárně, Galerie ve Slávii a Galerie "U Mistra s palmou" nabízejí bohatý celoroční program. Beránek a.s. pořádá v divadle. Dr. Josefa Čížka každý měsíc divadelní představení, koncerty různých hudebních žánrů, literární večery, přednášky, plesy a další pořady pro širokou veřejnost.

Dům dětí a mládeže Déčko, naplňuje volnočasové aktivity dětí a mládeže, 364 dní v roce promítá Kino Vesmír na Dolby Digital Surround EX systému filmová představení, včetně uvádění častých premiér za účasti protagonistů a autorů filmů.

Ve městě a blízkém okolí rozvíjí svoji činnost řada spolků a občanských sdružení, která svými aktivitami přispívají k bohatému kulturnímu životu. Podporu všem těmto aktivitám poskytuje k tomuto účelu před více než deseti lety založená Kulturní a sportovní nadace města Náchoda formou grantových příspěvků.

Pravidelně se každý rok těší zájmu občanů významné kulturní akce - Reprezentační ples Města Náchoda a Pivovaru Náchod a.s., Náchodská prima sezóna - festival studentské tvořivosti a přehlídka jazzu, slavnostní ohňostroj k ukončení II. světové války vždy 7.5., Camerata nova - hudební přehlídka komorních sdružení, Náchodské kulturní léto, Vavřinecká pouť, Den fotografie, Orlicko-kladský varhanní festival, Náchodský výtvarný podzim a řada dalších akcí v předvánočním a vánočním čase. Kulturní rok v Náchodě je pestrý a zajímavý.