Dnes
Teplota: 3.8 °C

Úterý, 11.04.2023Přípravy magazínu „Léto v Kladském pomezí“ vrcholí

Přípravy magazínu „Léto v Kladském pomezí“ vrcholí


Zahájení turistické sezóny máme za sebou a mnozí z nás už chystají plány na letošní léto. My pro vás již tradičně připravujeme praktického průvodce nabitého novinkami a turistickými zajímavostmi - Magazín „Léto v Kladském pomezí". Na co se v něm můžete těšit?

Stěžejním tématem letošního vydání bude „voda", která se prolíná celým naším regionem v nejrůznějších podobách, ať už se jedná o největší dominantu - vodní nádrž Rozkoš, řeky, rybníky, jezera, ale také studánky a léčivé prameny minerálních vod. Milovníky aktivní rekreace nalákáme například k červenokosteleckým rybníkům, na procházku kolem průzračného jezírka Pískovna v Adršpachu, ale také na cykloprojížďku z Jestřebích hor až k východočeskému moři.

Kulturní nadšence určitě potěší článek o otevření zrekonstruovaného Wenkeova domu v Jaroměři a pozvánky do Umělecké kolonie Bastion IV v Josefově nebo na komentované prohlídky po stopách seriálového F. L. Věka do Nového Města nad Metují. Pohodový relax si užijete v Náchodě, kde si můžete vychutnat piknik v Malých lázních v Bělovsi, ale také neopakovatelné výhledy na město z revitalizovaného zámeckého kopce, který je protkán sítí nových cest s vyhlídkovými a odpočinkovými místy.

Chybět nebude ani tradiční přehled kulturních akcí a letních kin, cyklomapa regionu a rozhovory se zajímavými osobnostmi. Těšte se, bude to stát za to! Na pultech informačních center se magazín objeví 19. května, kde si jej budete moci bezplatně vyzvednout. Pokud preferujete online verzi, najdete ji po tomto datu na našem webu www.kladskepomezi.cz. Přesvědčte se společně s námi, že v Kladském pomezí je ROZKOŠ CESTOVAT!

 

 


Rybník Špinka_foto Tomáš Menec Rybník Špinka_foto Tomáš Menec

Nové Město nad Metují_foto Tomáš Menec Nové Město nad Metují_foto Tomáš Menec

Další zprávy /